Bakan Yerlikaya Açiklamasi 'Bu Yil Sonuna Dogru 100 Bin Hak Sahibi Kurayla Anahtarlarini Almis Olacak'

Bakan Yerlikaya Açiklamasi 'Bu Yil Sonuna Dogru 100 Bin Hak Sahibi Kurayla Anahtarlarini Almis Olacak'

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, 6 Subat depremlerinin ardindan bölgede hizla yaralarin sarildigini ifade ederek, "Bugüne kadar 76 bin hak sahibi kuralarini çekti. Muhtemelen bu ay sonunda 24 bin konutun yine hak sahiplerine kuralari yapilacak. Cumhurbaskanimizin ifadesi ile bu yil sonuna dogru 100 bin hak sahibi kurayla anahtarlarini almis olacak" dedi.

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, AFAD koordinasyonunda Konya’da düzenlenen Sivil Toplumla Istisare Toplantisi’na katilmak üzere sehre geldi. Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen Sivil Toplumla Istisare Toplantisi’na katilan Bakan Yerlikaya toplantinin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Yerlikaya, "Içisleri Bakanligi olarak AFAD koordinasyonunda çok güzel bir toplanti gerçeklestirdik. Istedik ki 6 Subat asrin felaketinin depremleri ile devlet millet el ele yapilan insani yardimlari AFAD’in koordinasyonunda tüm kurumlarin Kizilay ve sivil toplum kuruluslari ile beraber istisare edelim. Bizim için önemli bir istisareydi. Depremin ilk anindan bugüne kadar sivil toplum kuruluslarimizin bize saglamis oldugu, milletimize saglamis oldugu desteklerin neler oldugunu ve bunlari yaparken tecrübe paylasimi daha iyi, verimli, etkin olmak ile ilgili nelerin altini çizmeliyiz bunlari tek tek irdeledik. Daha önce AFAD’ta yapilan bu toplantilari Konya’da yaptik ama yine zaman içerisinde arkadaslarimizla bir araya gelmeye devam edecegiz. Bugün bir araya geldigimiz 71 sivil toplum kurulusumuz, gerçekten gönüllü iyilik hareketini gece gündüz demeden, mevsim demeden, zorluk demeden, özel yasamlarindan fedakarlik yaparak aziz milletimizin hizmetinde" dedi.



"Bu yil sonuna dogru 100 bin hak sahibi kurayla anahtarlarini almis olacak"

Asrin felaketinden sonra deprem bölgesinde hizla yaralarin sarildigini ifade eden Bakan Yerlikaya, "Bugüne kadar 76 bin hak sahibi kuralarini çekti. Muhtemelen bu ay sonunda 24 bin konutun yine hak sahiplerine kuralari yapilacak. Cumhurbaskanimizin ifadesi ile bu yil sonuna dogru 100 bin hak sahibi kurayla anahtarlarini almis olacak. Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligimiz cansiparane hak sahiplerin konutlarini yapmakla ilgili gayretleri devam ediyor. Biz her zaman devlet ile millet afet dönemlerinde bir arada olan, iyiligi esirgemeyen, veren el olma onurunu hep hisseden bir millet olduk. Sivil toplum kuruluslarimiz veren el ile alan el arasinda mükemmel bir durus sergiliyor. Biz her birine minnettar oldugumuzu her firsatta söylüyoruz ama burada olabilen, bugün bir vesile ile buraya gelemeyen ama asrin felaketinden bugüne insani yardimlar noktasinda, müdahale ve iyilestirme noktasinda bize yardim eden, yapilan yardimlara da yardim eden, orada milletimizin ’iyi ki varsiniz’ sözlerine sahip olan sivil toplum kuruluslarimiza yürekten tesekkür ediyorum" diye konustu.

Toplantiya; Bakan Yerlikaya’nin yani sira, Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya milletvekilleri, Kizilay Genel Baskani Fatma Meriç Yilmaz, AFAD Baskani Okay Memis, AK Parti Konya Il Baskani Hasan Angi ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile