Bakan Yerlikaya Açiklamasi 'Edirne Göç Rotasi Olmaktan Çikti'

Bakan Yerlikaya Açiklamasi 'Edirne Göç Rotasi Olmaktan Çikti'

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, Edirne’de düzenlenen asayis ve güvenlik toplantisi sonrasi yaptigi açiklamada, Edirne üzerindeki transit göç rotasinin artik degistigini ve kentin göç rotasi olmaktan çiktigini söyledi.

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, Edirne’de ’Türkiye’nin Huzuru’ sloganiyla düzenlenen asayis ve güvenlik toplantisina katildi.

Toplantinin ardindan açiklamalarda bulunan Bakan Yerlikaya, Bakanlik olarak huzur ve güvenligi saglamak için terörle mücadeleden zehir tacirlerine, organize suç örgütlerinden göçmen kaçakçiligi organizatörlerine kadar suç ve suç odaklariyla büyük mücadele verdiklerini söyledi.

Yerlikaya, tüm Türkiye’de oldugu gibi Edirne’de de suçta kibirlenenleri, huzura kastedenleri hukuktan ve milletten aldiklari güçle tek tek bitireceklerini ve bu noktada kararli olduklarini ifade etti.



"Adresini güncellemeyen göçmeni deport edecegiz"

Edirne’de 7 bin 668 düzenli göçmen oldugunu ve adres tahsisatlarini yaptiklarini aktaran Bakan Yerlikaya, "Güvenlik birimlerimiz ve göçle ilgili çalisan arkadaslarimiz her birinin adreslerine gitti, kapilarini çaldi. O adreste oturup oturmadiklarini kontrol etti. Vermis oldugumuz sürede adres güncellemesini yapmadiklari takdirde onlari düzensiz hale getirip, yakaladigimiz zaman da deport edecegiz" dedi.



“Türkiye genelinde 8 bin 701 operasyon yaptik”

Düzensiz göçmenle ve göçmen kaçakçiligi organizatörleri ile mücadele noktasinda canla basla çalistiklarini söyleyen Bakan Yerlikaya, 19 Eylül tarihinin Edirne ve Trakya hududu için önemli bir tarih oldugunu ifade etti.

O tarihte Bulgaristan ve Yunanistan’daki meslektaslarini telefonla aradigini, üzerlerinde büyük bir sorumluluk oldugunu söyledigini belirten Bakan Yerlikaya, "Biz hudutlarimizi korumakla ilgili, milletimizin bizden bekledigi huduttaki bütün sinir, güvenlik entegre tesislerimizle beraber, hudut birliklerimizle beraber bir kisiyi ne aliriz ne de bir kisiyi buradan düzensiz bir göçmenin oraya geçisine de göz yumariz. 19 Eylül’den itibaren su anda muhataplarimiza bakan olarak ben, valilerimiz, kurmus oldugumuz bir mekanizmayla Göç Idaresi Baskani kurmus oldugumuz bir mekanizmayla devamli suretle üç ülke bürokrasi valileri, kapidaki idarecileri ve nihayetinde bakanlari devamli istisare halindeyiz. Buradaki düzensiz göçmenle mücadelemiz ve göçmen kaçakçiligi organizatörleri ile ne denli canla basla çalistigimizi biliyorsunuz. Su anda benim dönemimde 8 bin 701 Türkiye genelinde operasyon yaptik göçmen kaçakçiligi organizatörlerine yönelik. Türkiye genelinde 5 bin 126 tutuklu, 2 bin 116 adli kontrol. Edirne’de 942 operasyon, 351 tutuklu, 127 de adli kontrol. Bu gözaltina alinip da tutuklanmamis, adli kontrol verilmemis, halen aramizda gezen vatandaslara sunu söylüyoruz: ’Siz bu isten vazgeçin. Niyetinizden bunu çikarin. Ama firsat buldugumuz zaman göçmen kaçakçiligi organizatörlügü yapani bilin ki biz daha önce tutuklayip cezaevine göndermis oldugumuz arkadaslarin yanina kesinlikle gönderecegiz’. Dolayisiyla hem istihbarat birimlerimiz hem de güvenlik birimlerimiz bu noktada gerçekten fevkalade gayret gösteriyorlar. Bu isi bitirmek noktasinda biz kararliyiz" diye konustu.



"7 ayda 30 bin 400 düzensiz göçmen yakalandi"

Edirne’de 7 aylik dönemde 30 bin 400 düzensiz göçmen yakalandigini söyleyen Bakan Yerlikaya, "Sinirlarimizdan girisi engellenen göçmen sayisi 256. Geri gönderme merkezinden su ana kadar evraklarini tamamlayip da Edirne’den deport ettiklerimizin sayisi da 9 bin 85" dedi.

Mobil göç araci ile 1 milyonun üzerinde kisinin kimligine bakip sorgulama yaptiklarini belirten Bakan Yerlikaya, Edirne’nin Kesan ilçesine de bir mobil göç araci vereceklerini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile