Bakan Yerlikaya Açiklamasi 'Istanbul'da 94 Kaçak Göçmen Ile 5 Organizatör Yakalandi'

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, Istanbul’da ‘Kalkan 26’ operasyonlari çerçevesinde Büyükçekmece’de durdurulan süpheli bir tirda 94 kaçak göçmen ile 5 organizatörün yakalandigini açikladi.

Operasyon ile ilgili sosyal medya hesabindan açiklamalarda bulunan Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, yakalanan 5 organizatörün tutuklandigini belirterek, su ifadelere yer verdi:

“Göç Idaresi Baskanligi ve Emniyet Genel Müdürlügü Göçmen Kaçakçiligiyla Mücadele ve Hudut Kapilari Daire Baskanligi koordinesinde Istanbul Il Emniyet Müdürlügü Göçmen Kaçakçiligiyla Mücadele ve Hudut Kapilari Sube Müdürlügünce yapilan çalismalar sonucu TEM Otoyolu Edirne istikameti üzerinde Büyükçekmece mevkiinde durdurulan bir araca yönelik ‘Kalkan-26’ operasyonu gerçeklestirildi.

Operasyonda 5 göçmen kaçakçiligi organizatörü ile bu organizatörlerle anlastiklari tespit edilen 94 düzensiz göçmen yakalandi. Operasyon sonucu tir sürücüsü A.G. ile göçmen kaçakçiligi organizatörleri T.K., C.E., R.H. ve B.T., göçmen kaçakçiligi suçundan çikarildiklari mahkemece tutuklandi.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile