Bakan Yıldırım: Karşıyaka`daki Stat Projesine Her Türlü Desteği Veririz

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Karşıyaka Spor Kulübü (KSK) için Karşıyaka ilçesinde yapılması planlanan stat projesine her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü`nde düzenlenen Ulaştırma Sektöründe Serbestleştirme, Rekabet ve Rekabet Hukuku Sempozyumu`nun açılışının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Yıldırım, KSK`nin stat ihtiyacını bildiriklerini, onun yanısıra Göztepe, Altay ve Bucaspor`un da desteklenmesi gerektiğini belirtti. Yıldırım, "Örnekköy`de bununla ilgili bir planlama yapıldığını biliyoruz. O projenin gerçekleşmesi için belediyelere her türlü katkıyı vereceğiz. Hedeflediğimiz marka şehir İzmir için marka spor kulüplerimizin olması gerekiyor. Bu alanda da el ele verip İzmir takımlarını çok daha iyi bir konuma getirmek durumundayız. Kamuoyu önünde atışarak, `Yaparım, yaptırmam` tarzında hamasi sözlerle bu kulüplere de İzmir`e de hizmet yapamayız. Karışık kuruşuk işlerde biz yokuz, bizim işimiz çok şeffaf. İzmirlilerin içine sinen her türlü hizmette varız.`` dedi.

Bakan Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu`nun, "Uçan Yol" projesini Ulaştırma Bakanlığı`na devretmek istemesi ve bu yönde kendisinden cevap beklediklerini söylemesine ilişkin soruya ise şöyle cevap verdi: ``Sayın Kocaoğlu, sekiz yıldır bu yolu yapacağını İzmirlilere söylüyor. Sonunda da, `Ben bu işten vazgeçtim, bakanlık yapsın.` dedi. Bizim de Konak Tüneli temel atma törende böylece haberimiz oldu. O projeyi peşinen kabul etmiş değiliz, inceleceğiz, mümkünse gereğini yapacağız.`` Söz konusu yol için 16 milyon liralık kamulaştırma bedeli gerektiğinin hatırlatılması üzerine de, ``Ben bu tartışmalara girmem. İzmir`e yol yapacaksak, bedelini de ödeyeceksiniz. İzmir halkı hizmet bekliyor. Benim param, senin param kavgasına girdik mi İzmir`e büyük haksızlık olur.`` şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile