Bakan Yıldırım Manisa'da Mesir Macunu Saçacak

Bakan Yıldırım Manisa'da Mesir Macunu Saçacak

AK Parti Manisa Merkez İlçe Başkanı Berk İçelli, 473. Uluslararası Manisa Mesir Festivali’nin saçım törenine, hükümet adına Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın katılacağını bildirdi.

İçelli, yönetim kuruluyla birlikte Manisa'yı, Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık’ı ziyaret etti.Ziyarette konuşan İlçe Başkanı İçelli, derneğin Manisa’yı tanıtma adına çok güzel işler yaptığını söyledi.

Mesir Festivali’nin 8-10 yıldır çok iyi seviyelere geldiğini, UNESCO Dünya Somut Olmayan Kültür Mirası Listesi’ne girmesiyle gerçek bir festival havası yaşandığını kaydetti.

Valilik, belediye, dernek ve Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün çok katkıları olduğunu belirten İçelli, bu sene mesir saçım törenine hükümet adına Bakan Yıldırım’ın katılacağını söyledi.

Yıldırım gelmesinin kesinleştiğini söyleyen İçelli, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de törene katılacağını ifade etti.

Festivalin her geçen gün kendini aştığını aktaran Berk İçelli, “Yeni aktiviteler ekleniyor. Manisalı, eskiden sadece mesir saçımı sırasında bir heyecan yaşıyordu. Şimdi dört beş güne, bir haftaya yayılan farklı etkinliklerle festivalin içinde yer almaya başladı.

Herkes heyecan duyuyor. Bu Manisa’ya katkı adına, kendini ifade etme adına da çok güzel bir şey. Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte bu heyecana sadece merkezin değil, bütün ilçelerin önümüzdeki yıldan itibaren ortak olacağını düşünüyoruz.” diye konuştu.

Dernek Başkanı Tanık ise festivale gelen herkesin Manisa'nın misafiri olduğunu ifade ederek, “Gelen herkese en iyi şekilde evsahipliği yapmamız, hem turizm hem ekonomik hem şehrin kazanması anlamında gayet doğaldır. Şehirde bugünden itibaren bir canlılık başladı.

Perşembe günü mesir karma töreniyle festival başlayacak. Her gün çeşitli etkinlikler yapılacak. Saygı içinde bu işleri yürütüyoruz.” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile