Bakan Yıldız: Çözüm Sürecine Özel Sektör Yatırımları Katkı Sağlar

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, terör sorununun çözülmesi ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yatırımların artacağını belirtti.

Taner Yıldız, “Çözüm sürecine katkının özel sektörün yapacağı yatırımlarla gerçekleşeceğine inanıyoruz.”dedi.

ESİS Projesi'nin tanıtım toplantısına katılan Bakan Yıldız, gazetecilerin enerji ihalelerinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da çözüm sürecine katkıları ile ilgili sorularını cevapladı. Yıldız, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yapılan yatırımların, siyasi istikrara olan güvenin en önemli göstergelerinden biri olduğunu uluslararası sermayenin söylediğini aktararak, “Biz oradaki yatırımlarımıza ciddi katkılar sunacağına inanıyoruz. Çözüm sürecine katkının özel sektörün yapacağı yatırımlarla gerçekleşeceğine inanıyoruz.”dedi.

YATIRIMCILAR TEKLİFLERİNİN ARKASINDA DURMALI Elektrik dağıtımlarının özelleştirilmesi ile alakalı Son sahneyi ortaya koyacaklarını kaydeden Yıldız, yatırımcıların tekliflerin arkasında durmaları temennisinde bulundu. Bunun kendileri için önemli bir aşama olduğunu dile getiren Yıldız, şöyle konuştu:“Enerji sektörünün Türkiye ekonomisine olan borcunu ödemek açısından da önemli bir nokta. Bu süre içerisinde Türkiye için 13 milyar dolarlık elektrik dağıtım şirketlerinin özelleştirilmesinden dolayı bir gelir oluşturduk. ” Üretim şirketlerinin özelleştirmesine devam edeceklerini de bildiren Bakan Yıldız, “Atatürk Barajı gibi ve Keban barajı gibi stratejik öneme sahip kaynaklarımızı özelleştirme kapsamında tutmuyoruz. Böyle bir hedefimiz oluşmuş değil. Kamunun özel sektör eli ile oluşan fiyatlamalarına katkı koyacak yapıyı da muhafaza ediyoruz. Enerji sektöründe özel sektör payını arttırmaya devam edeceğiz. “ ifadelerini kullandı.Bakan Yıldız, Dicle ve Van Gölü için verilen fiyattan memnun olup olmadığına ilişkin soruya da şöyle karşılık verdi: “Fiyattan ziyade oluşan yüklerin konuşulması gerekiyor. Şu anda kamu üzerinde oluşan yükler zaten tartışılıyor. Ben, bu yüklerin 2015 yılına kadar önemli ölçüde hafifletileceğini düşünüyorum. Kemiyetten daha ziyade keyfiyetin daha önemli olduğu kanaatindeyim. ”şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile