Bakan Yıldız: Doğalgaz hattındaki patlamayla ilgili kafamızda bazı şeyler şekillendi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi'nde meydana gelen doğalgaz patlamasıyla ilgili olarak "Nihai sebebi henüz b

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi'nde meydana gelen doğalgaz patlamasıyla ilgili olarak "Nihai sebebi henüz belirlenmemiş olmasına rağmen kafamızda bazı şeyler şekillendi." dedi

Bakan Yıldız, Kızılcahamam Asya Termal Otel'de 'Maden Kanunu Uygulama Yönetmeliği Hazırlık Çalışması' toplantısının açılışına katıldı. Toplantının ardından Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde meydana gelen patlamayla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplayan Yıldız, İran'dan gelen doğalgazın şu anda kesilmiş durumda olduğunu söyledi.

"Patlamanın nihai sebebinin henüz belirlenmemiş olmasına rağmen kafamızda bazı şeyler şekillendi" diyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, her iki tarafında sınıra 25 kilometrelik mesafede doğalgaz boru hattının vanalarının kapatıldığına işaret etti. Bu sayede kısa sürede yangının söndürülmesi için işlemler yapıldığını dile getiren Bakan, "Güvenlik güçlerimizle beraber jandarma koordineli bir çalışmayla iki gün içinde bu çalışma tamamlanacak ve doğalgaz akışı kaldığı yerden devam edecek. O bölgede doğalgaz ihtiyacı olan birimlerin ve yerleşimlerin herhangi bir aksamaya maruz kalmaması açısından da Azerbaycan'dan aldığımız doğalgazı bu bölgeye takviye yapıyoruz. Kerkük Yumurtalık boru hattında güvenlik sistemlerinin daha da güçlenmesi için çalışmalarımız devam ediyor." diye konuştu.

'Terörist saldırı olabilir mi?' sorusuna ise Bakan Taner Yıldız, "Türkiye'nin siyasi istikrarıyla beraber teknik donanımları hedef alan bir kısım saldırılara maruz kalıyoruz. En son verdiğimiz şehitlerimizi de bu vesileyle rahmetle anıyorum. Biz bunlardan yıkılacak değiliz. Enerji Bakanlığı olarak ta güvenlik önlemlerini arttırmış bulunuyoruz. Türkiye'nin istikrarı gerek siyasi gerek teknik düzenlenmiş istikrarı bu tür saldırılarla bizi yıldıramayacak. Enerji ve güvenlikle alakalı gerek petrol gerek doğalgaz ile olan çalışmalarımız devam edecek." cevabını verdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile