Bakan Yıldız, Gazetecilerin Sorularını Yanıtladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Enerji faslının açılması için yalvaracak değiliz, kaybeden Türkiye olmayacak" dedi.

Bakan Taner Yıldız, günü birlik Brüksel ziyaretinin sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Avrupa Birliği`ne (AB) karşı Türkiye`nin enerji faslının açılmamasına ilişkin tavrının açık olduğunu ifade eden Yıldız, bu faslı açmamakta siyasi nedenlerden dolayı ısrar ediliyorsa da Türkiye`nin doğrularının değişmeyeceğini söyledi. Türkmenistan`da bulunan büyük gaz rezervi konusunda Türkiye`nin nasıl bir adım atacağının sorulması üzerine Yıldız, daha önceki projelerde olduğu gibi bunu da değerlendirmeyealacaklarını, fakat Türkmenistan tarafından henüz kendilerine bir teklif gelmediğini kaydetti.

"Almanya ve Fransa`nın enerji konusunda Türkiye ile işbirliğine yönelik bir tutum izlediği izlenimi ediniyor musunuz" sorusuna ise Yıldız, şöyle yanıt verdi: "Duygusal bir iş yapmıyoruz. Bu izlenimlerin mutlaka bir evraka dökülmesi lazım. Bizim beklentimiz, eğer kendileri bu konuda aynı düşüncedeler ise enerji faslının açılmasıyla alakalı husustur. Ancak bizim yalvaracak halimiz yok. Biz projelerimizi gerçekleştiriyoruz ama kaybeden Türkiye olmayacaktır." Nükleer santraller konusunda AB`den Türkiye`ye yönelik güvenlik eleştirileri geldiğinin hatırlatılması üzerine Yıldız, "Fukuşima önemli bir olaydır ancak ders çıkarmanın anlamı santrallerden vazgeçmek olarak tercüme ediliyorsa, bunun doğru olmadığı kanaatindeyim. Çünkü o zaman kimse ders almamış demektir. Şu anda dünyada 442 tane işletilen santral var. Herkes işine gücüne devam ediyor. Biz gelişen ve büyüyen Türkiye`nin enerji ihtiyacını karşılanması ile alakalı kararlılığımızdan vazgeçmeyeceğiz" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile