Bakan Yıldız Hunat Çarşısı‘nın Açılışını Yaptı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kale esnafı için yapılan Hunat Çarşısı‘nın açılışını gerçekleştirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Hunat Çarşısı ve otoparkının açılış törenine katıldı. Burada konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, istikrar sayesinde Türkiye‘nin her geçen gün büyüdüğünü söyledi. Bakan Yıldız, "Hunat Çarşısı‘nın esnaflara hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kayseri‘yi temsilen hemşehrilerime hiçbir zaman kayıtsız kalmadım. Her birimiz gecemizi gündüzümüze katarak şehrimiz için ülkemiz için çalıştık. 8 yılda Kayseri‘de 190 milyon TL kredi kullandırıldı. 10 yıl önce nasıl borç istendiğini herkes çok iyi biliyor. Ama hamd olsun şimdi ister borç ister değerlenen paramız, borç alıp verme kaynağına vesile oldu. Biz Türkiye‘de büyüyen gelişen bir yapıda olmazsak, bir istikrar olmazsa, dükkanlar açılamazdı. Hep beraber istikrarın devamı ile alaklı çalışacağız" dedi.

"HER İŞİMİZİ UYUM İÇERİSİNDE YAPTIK"

Daha sonra konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, şehrin dinamikleriyle her işi birlik ve beraberlik içerisinde yürüttüklerini söyledi. Özhaseki, "Dünya çok hızlı değişiyor. Şehirlerarası rekabette çağı yakalarsak, değişimi yaparsak, bu şehirde pasta büyüyecek herkes bundan istifade edecek. Eğer çağı yakalayamazsak emin olun, bu şehir küçülür ve bu şehirde kimse kalmaz. Onun için bizim büyük işleri yapmamız lazım. Bu hizmetler yapıldıkça şehir büyüyecek. 17 yıldır belediye başkanıyım. Sağolun sizde bana güvendiniz hep birlikte işimizi yürütüyoruz. Bu süreçte ilk yıllarda partim muhalefetteydi, sıradan işlerle uğraştık. Büyük projeler için müraacat ettiğimizde kapılar kapandı. Bütün bu projeleri tek tek yüzümüze kapattılar. Şimdiki zamanda ise bütün bu büyük projelerimizin önünü açtılar. Kentte önemli bir ölçüde büyüdü. Bunları yaparkende uyum içerisinde yaptık. Bu sadece benim yaptığım iş değil. Kendi içimizde büyük bir uyum yakaladık. Partiyle ilçe başkanlarıyla kol kola girdik. Ankara‘da ki bürokratlar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çok destek verdi. Allah birliğimizi bozmasın. Onlara sonsuz teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"EŞEK ARISI HEP VIZILDAR, BİR İŞ YAPMAZ"

Şehrin daha çok büyümesi adına yapılan yatırımları gerçekleştirirken, kendilerine yapılan iftiralara karşı dimdik durduklarını kaydeden Özhaseki, "Bir yandan büyük projeleri hayata geçirirken diğer yandan dedikolara ve iftira edenlere karşı sabredeceksiniz, dimdik duracaksınız. Hayatta iyi iş yapanlar gibi fesatlık yapanlarda var. Bir düşünür, ‘insanoğlu aslında arılara çok benzer‘ der. Birisi bal arısı, vızır vızır çalışır ve bal yapar. Hayat böyle insanlarla güzeldir zaten diğeride eşşek arısıdır. Bunlarda bol bol vızırdar, gelir sokar bir tarafınızı sokar. Hiçbirinin de iş yaptığını görmedik. Sabah akşam yalan söyler. Kimleri kastettiğimi söylemem. Sizler kimin yalan söylediğini çok iyi anlarsınız. İnşallah biz bal arısından oluruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Bakan Yıldız, Başkanı Özhaseki ile eşi Neşe Özhaseki, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, milletvekili adayı Prof.Dr. Pelin Gündeş Bakır ve Hunat Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Rakaib Erdem Hunat Çarşısı‘nın açılış kurdelesini kesti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile