Bakan Yıldız: “Neredeyse Her Doğan Bebeğe Bir Araç Veriliyor”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’nin refah seviyesinin yükseldiğini ve alım gücünün arttığını belirterek, “Çok enteresandır bir milyon nüfusun arttığı bir Türkiye’de yıllık hizmete giren araç sayısı da bir milyon civarında.

Neredeyse her doğan bebeğe bir araç veriliyor” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen PETROLEUM İstanbul ile AUTOMECHANIKA İstanbul Fuarları’nın açılışını gerçekleştirdi. Fuara Bakan Yıldız’ın yanı sıra AK Parti Milletvekili ve Meclis Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı M. Mücahit Fındıklı ve çok sayıda yerli yabancı sektör temsilcisi katıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yaptığı konuşmada sektörün büyümesine daima destek olacaklarını belirterek, “Biz bu sektörün en büyük destekçisiyiz. Bu sektöre tabii ki sahip çıkacağız. Türkiye bir değişim, büyüme içerisinde. Bu değişimi yönetirken, kamu elindeki varlıkları makul oranda özel sektöre devrederken, tabi ki özel sektörün özelliklerine dikkat edecek ve onlara portföyünde yer verecek. Çünkü bu sektör bundan sonra el ele LPG gibi, petrol ve ürünleri gibi tamamen özelleşmiş bir yapının özel sektör eliyle yürümesini sağlamak tabi ki bize düşen görevdir. Başarılı bir organizasyon, başarılı bir fuarcılık” diye konuştu.

FENERBAHÇE’YE ‘BAŞARILAR’ TEMENNİSİNDE BULUNDU Fuara gösterilen katılımdan memnun kaldığını ifade eden Bakan Yıldız, şunları söyledi: “36 ülkeden gelen misafirlerimiz var. Yalnızca 250 firmayla katılan ülkeler var. Bu son derece önemli. İstanbul’un ve Türkiye’nin siyasi istikrarının oluşmasıyla yalnızca komşu ülkelerimize verdiğimiz güvenden kaynaklanmıyor. Bu açıdan bu sektöre sahip çıkmak bizim en önemli görevlerimiz arasında. Ben Sertaç Bey’e niye bu kadar kalabalık diye sordum. Kendisi de dedi ki bugün Fenerbahçe’nin oynayacağı Lazio maçının seyircisiz olacağı için en az yüzde 30 izleyici de oradan bulduk dediler. Biz bugün de Fenerbahçe’ye başarılar diliyoruz.” “TÜRKİYE’NİN REFAH SEVİYESİ ARTTI” Bakan Taner Yıldız, Türkiye’nin refah seviyesinin arttığını belirterek, verdiği örnekle insanların alım gücünün arttığını söyledi.

Bakan Yıldız, “Çok enteresandır bir milyon nüfusun arttığı bir Türkiye’de yıllık hizmete giren araç sayısı da bir milyon civarında. Neredeyse her doğan bebeğe bir araç veriliyor. Bu değişimi, bu artışı yönetmek ve bunlarla alakalı petrol ve türevlerini yönetmek tabi ki önemli. Biz haklı olarak ithalattan şikayet ederiz. 60 milyar dolar civarında deriz. Ama bu bir külfettir. Ama yaklaşık 36 milyar dolarlık kısmı, bizim o her yıl artan ve son 10 yılda hükümetimizle beraber hemen hemen 1 milyon artan araç sayısıyla beraber 36 milyar dolarlık kısmı teşkil ediyor. Ulaşım sektöründe ithalatın yüzde 65’ten daha fazlası bu sektörde kullanılıyor” dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili M. Mücahit Fındıklı ise, sektör temsilcilerini başarılarından dolayı kutlayarak fuarın hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından konuklar açılış kurdelesini kesti. Kendisine takdim edilen teşekkür plaketini alan Bakan Yıldız ve beraberindekiler daha sonra fuar alanını gezerek projeleri inceledi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile