Bakan Yılmaz, Birikim Okullarının Açılışını Yaptı

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: 'Evlatlarımızı sınava değil, hayata hazır kılmak istiyoruz. Evlatlarımızı, bu ana göre değil, gelecek yüzyıla yetiştirmek istiyoruz. Çünkü onların yarışacakları, yetişecekleri dönem bu dönem değil. Geleceğin teknoloji bilgisi, birikimi ne ise onları şimdiden verebilmek lazım'

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, öğrencileri, sınava değil, hayata hazırlamak istediklerini belirterek, "Evlatlarımızı, bu ana göre değil, gelecek yüzyıla yetiştirmek istiyoruz. Çünkü onların yarışacakları, yetişecekleri dönem bu dönem değil. Geleceğin teknoloji bilgisi, birikimi ne ise onları şimdiden verebilmek lazım." dedi.

Bakan Yılmaz, Yenimahalle ilçesi Batıkent semtindeki Birikim Okullarının resmi açılış törenine katıldı.

Bir ülke için yapılabilecek en önemli yatırımın eğitim olduğunu belirten Yılmaz, Birikim Okulları Genel Müdürü Yusuf Yalçın'a ve Birikim Vakfı'nın tüm yöneticilerine teşekkür etti.

Yılmaz, yarınlara bırakılabilecek en büyük eserin, iyi yetiştirilmiş nesiller olduğunu ifade ederek, "Birikim Okullarının, Türkiye'nin ihtiyacı olan, eğitim kurumlarının sayısını çoğaltacağına inanıyorum." dedi.

Öğrencileri, sınava değil, hayata hazırlamak istediklerini söyleyen Yılmaz, "Evlatlarımızı bu ana göre değil, gelecek yüzyıla yetiştirmek istiyoruz. Çünkü onların yarışacakları, yetişecekleri dönem bu dönem değil. Geleceğin teknoloji bilgisi, birikimi ne ise onları şimdiden verebilmek lazım. Bugünün teknoloji birikimini değil. Dünyanın nereye gittiğini görebilmek lazım. Bu görülen hedef, yol haritası doğrultusunda evlatlarımıza bilgiyi, beceriyi, tutumu, değerleri aktarabilmek lazım." diye konuştu.

Bakan Yılmaz, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun, açılış töreninde yaptığı konuşmada, öğrencilere değerler eğitiminin yeterince verilmediğine yönelik eleştirilerini hatırlatarak, değerler eğitiminin, akademik eğitimin ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi.

Türkiye'de geçmişten bu yana değerler eğitiminin verildiğini vurgulayan Yılmaz, "Eğer Çanakkale'ye gidenler, lise mezunlarıysa hatta liseyi bitirmeyenler varsa burada değerler eğitimi o dönemde de verildi. 'Galatasaray Lisesinin mezunları yok' derler bir dönem, 'Çanakkale'de yok oldu' derler. 'Sivas Lisesinin bir dönem mezunları yok' derler. 'Çanakkale'ye gitti' derler. Bir ülke için canını vermekten daha büyük değerler eğitimi, evlatlarınıza başka nasıl verilebilir?" dedi.

Yılmaz, 15 Temmuz'da Türkiye'nin hakkına, hukukuna, milli iradesine kastederek işgale kalkışanlara karşı vatandaşların, canları pahasına sokaklara çıktığını hatırlatarak, değerler eğitimi olmadan bu durumun sağlanamayacağını vurguladı.

Verilen değerler eğitiminin, evrensel olduğunun altını çizen Yılmaz, yeni müfredatta öğrencilere, adalet, dostluk, dürüstlük, öz denetim, sabır, saygı, sevgi, vatan sevgisi, sorumluluk gibi değerleri öğretmeyi amaçladıklarını belirtti.

Yılmaz, Karamollaoğlu'nun öğretmen ücretleriyle ilgili eleştirilerine yönelik olarak da "2002'de yeni başlayan bir öğretmen, haftada 15 saat ek ders veren bir öğretmenin, ek dersiyle birlikte almış olduğu ücret 635 liraydı. 380 doların altında 278 dolar gibi bir şey yapıyordu. Şimdi aynı öğretmen 3 bin 618 lira alıyor. Dolar bazında 900 doların üzerinde." ifadelerini kullandı.

OECD ülkeleri arasında Türkiye'de 15 yaşın üstündeki çocukların yüzde 25'inin öğretmen olmak istediğini ve Türkiye'nin bu oranla birinci sırada olduğunu söyleyen Yılmaz, Türkiye'de öğretmenliğin itibarlı bir meslek olduğunu kaydetti. Yılmaz, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, 2016'da Türkiye'de milli gelirin yüzde 6,2'sinin eğitime ayrıldığını, OECD ülkelerinin ortalamasının ise yüzde 5,2 olduğunu belirtti.

Yılmaz, kaliteli eğitim ve fırsat eşitliğinin, değişmez hedefleri olduğunu belirterek, bunu sağlamak için de dersliklerdeki öğrenci sayısını, öğretmenlerin tek tek öğrencileriyle ilgilenebileceği seviyeye getirdiklerini vurguladı.

Yılmaz, bugüne kadar, 584 binin üzerinde öğretmen atadıklarını belirterek, öğretmen başına düşen öğrenci sayısını 28'den 17'ye indirdiklerini söyledi.

Eğitimi teknolojiyle buluşturmak için FATİH projesini başlattıklarını hatırlatan Yılmaz, öğrencilere 1 milyon 400 bin tablet bilgisayar, okullara 432 binin üzerinde akıllı tahta dağıttıklarını, gelecek dönemde ilkokul ve meslek okullarını da FATİH projesiyle buluşturacaklarını kaydetti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise öğrencilere yeterli seviyede değerler eğitimi verilmediğini öne sürerek, öğrencilerin ahlaki değerlerden, kendi mesuliyetlerini hissetme duygusundan, manevi değerlerden yoksun olarak yetiştiklerini iddia etti. Karamollaoğlu ayrıca, öğretmen ücretlerinin de artması gerektiğini savundu.

Daha sonra, Yenimahalle İlçe Müftüsü Sinan Kazancı'nın okuduğu dualar eşliğinde, Bakan Yılmaz, Karamollaoğlu, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Başkanı ve eski Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, okul yöneticileriyle birlikte okulun açılış kurdelesini kesti.

Yılmaz, törenin ardından okulu gezerek, incelemelerde bulundu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile