Bakan Yılmaz, Gürün'den Gelen Öğrencileri Kabul Etti

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: 'Eğitimde fırsat eşitliğini bütün evlatlarımıza sağlamak lazım. Geçmişe kıyasla iyi bir noktadayız, evet ama yetmez. Daha iyisini yapmamız lazım. Dolayısıyla da Türkiye'nin geleceğine umutla bakıyoruz' 'FATİH Projesi bitirildiğinde, Türkiye'nin her köşesinde 780 bin kilometrekarede, 81 ilimizde her öğrencimize fırsat eşitliğini sağlayacağız' 'Okursanız daha iyi düşünürsünüz çünkü okudukça ufkunuz genişler, ufkunuz genişledikçe daha iyi görürsünüz, daha iyi anlarsınız, kendinizle, çevrenizle barışık olursunuz'

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 'Eğitimde fırsat eşitliğini bütün evlatlarımıza sağlamak lazım. Geçmişe kıyasla iyi bir noktadayız, evet ama yetmez. Daha iyisini yapmamız lazım. Dolayısıyla da Türkiye'nin geleceğine umutla bakıyoruz.' dedi.

Yılmaz, Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında yürütülen 'Gürün Okuyor, Okudukça Yazıyor' projesi ile Sivas'ın ilçesi Gürün'de Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sisteminde başarı gösteren öğrencileri, Başöğretmen Toplantı Salonu'nda kabul etti.

TEOG'da başarılı olan öğrencileri tebrik eden Yılmaz, Gürün'den ve Kayseri'nin bir ilçesindeki bir köyünden TEOG'dan tam puan alan öğrenciler olduğunu ve bunları duyduğu zaman gururlandığını belirtti.

Fırsat eşitliği sağlamaya çalıştıklarını dile getiren Yılmaz, 'TEOG'dan tam puanları, Ankara'dan, İstanbul'dan, İzmir'den, Antalya'dan yani büyük şehirlerden olanlar alsaydı, Anadolu'nun ücrasında, Van'da, Ardahan'da, Sivas'ta, Kayseri'de ve bunların ilçelerinde veya köylerinde olan evlatlarımıza, gençlerimize talebelerimize fırsat eşitliği sağlamamış olsaydık, o zaman bu Bakanlığın görevini hakkıyla yerine getirmemiş olurduk.' şeklinde konuştu.

Gürün'de geçen yıl TEOG'da tam puan alan kaç öğrenci olduğunu soran Yılmaz, '2 kişi' yanıtını alınca, bu sayının daha da artabileceğini, başka ilçelerde de bu başarının sağlanabileceğini söyledi.

- 'Daha iyisini yapmamız lazım'

Bakan Yılmaz, FATİH Projesi'nin içeriğinin çok zenginleştiğini, ancak alt yapıda eksiklikler olduğunu dile getirerek, 'Proje bitirildiğinde, Türkiye'nin her köşesinde 780 bin kilometrekarede, 81 ilimizde her öğrencimize fırsat eşitliğini sağlayacağız.' dedi.

FATİH Projesi'nde her bilgiye ulaşmanın mümkün olduğunu, ayrıca sisteme de bilgi yükleme fırsatlarının bulunduğunu anlatan Yılmaz, 'Eğitimde fırsat eşitliğini bütün evlatlarımıza sağlamak lazım. Geçmişe kıyasla iyi bir noktadayız, evet ama yetmez. Daha iyisini yapmamız lazım. Dolayısıyla da hep beraber, Türkiye'nin geleceğine umutla bakıyoruz.' değerlendirmesini yaptı.

Yılmaz, 21. yüzyılda Türkiye'yi ileri seviyeye taşımak için eğitime çok büyük önem verilmesi ve öğrencilerin eğitim süresi içinde bilgi seviyesinin yükseltilmesi gerektiğini vurguladı.

- Öğrencilere 'okuyun ve spor yapın' önerisi

'Gürün Okuyor, Okudukça Yazıyor' projesine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Bakan Yılmaz, bir öğrenci için yapılabilecek en iyi şeyin okumak olduğunu söyledi. Okumanın, kültüre de yabancı olmadığını dile getiren Yılmaz, dinin ilk emrinin de 'oku' olduğunu hatırlatarak, okumamak için mazeret üretilmesini doğru bulmadığını kaydetti.

Salonda bulunan öğrencilere okudukları için teşekkür eden Yılmaz, 'Okursanız daha iyi düşünürsünüz çünkü okudukça ufkunuz genişler, ufkunuz genişledikçe daha iyi görürsünüz, daha iyi anlarsınız, hem de kendinizle, çevrenizle barışık olursunuz. Herkesin okuması lazım. Öğrencilerimizi okumaya teşvik edenlere de teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

Öğrencilik yıllarında Gürün Kütüphanesindeki hemen her kitabı okuduğunu dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

'Ama bir çok sefer de söyledim herhalde, bir şeyi yapmadığımdan dolayı üzgünüm diye. Eğer şimdi olsa, yani sizlerin yaşındayken ne yapmam gerekirdi? Okunan bir kitabın mutlaka bir ya da iki sayfa kahramanları, ana mesajı nedir veya en güzel bölümü alınarak kitabın özeti çıkarılabilir. O kitabı okuduğunuzu biliyorsunuz ama konusunu unutabiliyorsunuz. Kitabı aldığınızda kendi yazınızla bir, iki sayfa özetini de çıkarsanız işte o kitap sizin malınız olur. Sizin kendinizin olur. Yazarı kim olursa olsun. Sizlerden ricam, okumaya devam edin. Yapılacak en güzel şey, çok okumanız. Bir de spor yapmanız.'

- 'Günde en az 5 bin adım gerekli'

Spor yapmanın önemine işaret eden Yılmaz, obezitenin farklı hastalıklara yol açtığını dikkati çekti. Yılmaz, 'Çık dışarı oynayalım, diye bir proje yapıldı. Öğrencilerin evlerde oturmayıp, 3-4 saat bilgisayar başında durmak yerine hareket etmeleri gerekiyor.' dedi. Yılmaz, öğrencilere yürüyüş yapmayı önerdi.

Yılmaz, '10 bin adım atılırsa mükemmel, 5 kilometreye denk geliyor. Ama 5 bin adımdan aşağı atılmaması lazım. Sağlık olmadığında başka hiçbir şey düşünülemez. Sonra kitap okuyacaksınız ve hareketli yaşamı da ihmal etmeyeceksiniz.' önerilerinde bulundu.

'Her şeyi öğretmenlerimize borçluyuz. Bizi yetiştiren, yöneticilerimizi yetiştiren öğretmenlerimiz.' diyen Yılmaz, öğrencilerin başarısının arkasında öğretmenler olduğunu kaydetti.

Programda öğrencilere, Gürün İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce 'Okuma Günlüğüm' isimli defter hediye edildi. Defterde, Bakan Yılmaz'ın öğrencilere okudukları kitabın özetini çıkarmaları tavsiyesi yer aldı.

Bakan Yılmaz, öğrencilere, isminin yazılı olduğu kalem ve defterden oluşan hediyeler vererek, tek tek öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile