Bakan Yılmaz: “halen Kimlik Tespiti Devam Etmektedir”

Bakan Yılmaz: “halen Kimlik Tespiti Devam Etmektedir”

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Afyonkarahisar'da meydana gelen patlamada şehit olan askerlerin kimlik tespitinin devam ettiğini belirterek, “Alınan örnekler, Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderilecek.

Şehitlerimizin cenazeleri en geç pazar gününe kadar teslim edilecektir” dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı'na bağlı Mühimmat Depo Komutanlığı'nda meydana gelen patlama nedeniyle Afyonkarahisar'a geldi. Öğle saatlerinde patlamanın olduğu Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'na gelen Bakan Yılmaz, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu tarafından karşılandı. Bakan Yılmaz, kışladaki incelemesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Konuyla ilgili adli ve askeri soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiğini belirten Yılmaz, olayın saklanmadan, gizli tutulmadan açıklanacağını belirtti.

Yılmaz, “Halen kimlik tespiti devam etmektedir. Alınan örnekler, Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderilecek. Şehitlerimizin cenazesi en geç pazar gününe kadar teslim edilecek” dedi.

Olayın şiddetli olması nedeniyle cephaneden çevreye çok sayıda patlayıcı maddenin dağıldığını belirten Yılmaz, bu nedenle vatandaşların duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Vatandaşlarının ihtiyaçlarının valilik ve Garnizon Komutanlığı tarafından karşılaşacağını belirten Yılmaz, “Patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. İdari ve askeri inceleme ile soruşturma devam ediyor. Bu olayın neden kaynaklandığı milletimize açıklanacak. Burada bir kusur varsa ortaya çıkacaktır. Ailelerden burada DNA için örnekler alınacak. Afyonkarahisar’da şehitler için bir tören olmayacak” ifadesini kullandı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile