Bakan Yılmaz: Teşvik Haritası Siyasi Değil Ekonomik

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, teşvik haritasının siyasi değil, ekonomik olduğunu belirtti.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, tv8’de Erkan Tan’ın konuğu oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün açıkladığı teşvik planı hakkında açıklamalarda bulundu. Yılmaz, “Dün Başbakanımız yeni teşvik paketini açıkladı.

Türkiye’de şu ana kadar ilan edilmiş en gelişmiş teşvik sistemi. Türkiye’deki illeri 6 bölgeye ayırdık. 6. bölgenin aşağı yukarı tamamı Doğu ve Güneydoğu illeri. En fazla teşviki de bu iller alacak. Amacımız bu bölgelerin ortalamaya yaklaşması, kalkınma sürecini çok daha hızlı yürütmesi. Teşvik planı ile gelişmişlik düzeyini gösteriyoruz. Buradaki hadise siyasi bir hadise değildir. Harita, ekonomik bir haritadır.” dedi.

12 Eylül davası ile ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Yılmaz, dava ile ilgili, "Birçok insanımıza büyük bedeller ödetmiş belli bir zihniyet yargılanıyor." dedi.

12 Eylül davasının bir tiyatro olmadığını aktaran Bakan, "12 Eylül derken mesele bir kaç ismi yargılamak değil. Geçmişte birçok insanımıza büyük bedeller ödetmiş belli bir zihniyeti yargılamaktır. Bu davanın sembolik bir tarafı vardır. Türkiye ilk defa darbelerle yüzleşiyor, darbeleri yargılıyor." diye konuştu.

Petrol fiyatınndaki arıtşa da değinen Cevdet Yılmaz, fiyatın dünya piyasaları tarafından belirlediğini aktardı. Yılmaz, "Doğalgaz petrol gibi ürünler ülkemizde ürettiğimiz ürünler değil. Tamamına yakınını ithal etmek durumundayız. Bunların da dünyada bir fiyatı var. Bu fiyatı biz değil dünyadaki piyasa şartları belirliyor. Biz de onu vatandaşımıza sunmak durumundayız." açıklamasında bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile