Bakan Yılmaz, Vatandaşlarla İftar Yemeğinde Buluştu

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl'ün referandumda en çok 'evet' oyu kullanan il olarak yeni bir rekora ismini yazdıracağını söyledi.

Genç İlçe Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılan Bakan Yılmaz, yemekten sonra yaptığı açıklamada, halkın daha rahat bir hayat sürdürmesi için anayasanın değişmesi gerektiğini dile getirdi. Bakan Yılmaz, "Bingöl, 1982 Anayasası'nda 'hayır' oyu ile rekor kırdı. Bu referandumda da 'evet' oyu ile rekor kıracaklarına inanıyorum. 30 yıl önce büyüklerimizin gösterdiği asaletin rahatlığını yaşıyoruz. Biz de, bizden sonra gelecek olan nesillere yeni bir rekor kırıp bu kutsal görevi
şerefimizle teslim edeceğiz. Solhan ile Genç ilçelerinin referandumda en fazla 'evet' oyu vermek için tatlı bir rekabet içinde olduğunu görüyor ve bundan mutlu oluyoruz. Sivil bir anayasa için referanduma gidiyoruz. Genç halkı olarak vereceğiniz 'evet' oyları ile rekor kıracağınıza inanıyorum" dedi.
Konuşmasında iftara katılan yaklaşık bin kişiye, "Referandumda rekor kıracak mısınız" diye soran Bakan Yılmaz'a, alkışlarla hep bir ağızdan "evet" yanıtı verildi.
Bakan Yılmaz, Genç ilçesine gerekli her türlü yardımı yaptıklarını belirterek 2009 yılında Bingöl'ün ilçeleri arasında KÖYDES kapsamında en büyük paranın 11 milyon lira ile bu ilçeye verildiğini söyledi. Yılmaz, "Bu, Bingöl ilçeleri arasında gönderilen en büyük paydır. Bundaki sebep Genç ilçesi köylerinin fazla olması ve coğrafi yapısının zor olmasından kaynaklanıyor. Bu yıl da KÖYDES kapsamında ilçeye 12 milyon lira para gönderilmiştir. Genç-Bingöl karayolu bu yıl ihale edilip önümüzdeki yıl hizmete
girecektir" şeklinde konuştu. Genç ilçesine şeker gibi bir kaymakam atandığını belirten Bakan Yılmaz, bu kaymakamın ilçeye en iyi hizmeti vereceğine inandığını sözlerine ekledi.
Genç Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç ise, böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
Genç Belediyesi İstasyon Parkı'nda verilen iftar yemeğine Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Bingöl Milletvekilleri Yusuf Coşkun, Kazım Ataoğlu, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Genç Kaymakamı Serkan Şeker, Bingöl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Şevket Övün, Saadet Partisi (SP) İlçe Başkanı Yusuf Afşin, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile