Bakan Yılmaz ve Eker’in Konya Ziyareti

Bakan Yılmaz ve Eker’in Konya Ziyareti

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, önümüzdeki yerel seçimlerdeki oy oranlarının sonraki bütün süreci zincirleme olarak etkileyeceğini ifade ederek, “Bu seçimler çok daha önemli.

Normal öneminin ötesinde bir önemi var. O da şu; bu seçimler kendisinden sonra gelen Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler için de adeta bir işaret fişeği olacak” dedi.


Konya’da düzenlenen “Ulusal KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu”na katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gıda ve Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile birilikte sempozyumun ardından Konya Valisi Muammer Erol’u ziyaret etti. Valilik önünde polis mangası tarafından karşılanan Bakan Eker ve Yılmaz, Valilik Şeref Defterini imzaladıktan sonra Vali Muammer Erol ile görüştü. Valilik ziyaretinin ardından Bakan Eker, Konya’dan ayrılırken, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise Rixos Otel’de düzenlenen Anadolu Jet “Türkiye Buluşmaları” Konya programına katıldı.

"TOPLUMA MALOLMUŞ VİZYONUMUZ VAR"
Anadolu Jet "Türkiye Buluşmalarında" konuşan Bakan Yılmaz, Türkiye’nin daha iyi görebilen, kendine daha uzun hedefler koyabilen bir ülke olduğunu belirterek, "Türkiye’nin Cumhuriyet’in 100. kuruluş yıldönümü için 2023 hedeflerinin olduğunu söyledi.

Sadece hükümetin değil, tüm toplum kesimlerinin, tüm sektör temsilcilerinin bu hedeften bahsettiğini kaydeden Bakan Yılmaz, “Artık topluma malolmuş bir vizyonumuz var. 2053'lerden, 2071'lerden yine ufuk olarak bahsediyoruz. Tüm bunlar aslında Türkiye'nin geldiği noktayı gösteriyor. Türkiye'nin bir öz güven kazandığını gösteriyor. Sadece Türkiye makro olarak değil, yöreler de bunu yapıyor" dedi.

"PARALAR ARTIK FAİZE DEĞİL, YATIRIMLARA GİDİYOR"
Oteldeki programın ardından Bakan Cevdet Yılmaz, AK Parti Konya İl Teşkilatını ziyaret etti. Burada partililere seslenen Bakan Yılmaz, Konya’ya her gelişinde moral bulduğunu söyleyerek, "Konya Türkiye’nin geçirdiği dönüşümü değişimi, en iyi sembolize eden illerimizden biridir. Gerekse sanayisi ile gerek şehirleşmesiyle gerek insanıyla kültürel hayatıyla sivil toplumun gelişimiyle birçok unsuruyla aslında Türkiye’nin dönüşümünü değişimini en iyi sembolize eden illerimizden bir tanesi. Bir taraftan tabii ki modernleşeceğiz. Yeni teknolojiler yeni bir takım organizasyonlar olacak ama bir taraftan da bizi biz yapan değerlerimizi unutmayacağız. İşte Konya bunu en güzel gösteren illerimizden bir tanesi” şeklide konuştu.

Rakamlarla her şeyin ortada olduğunu da vurgulayan Bakan Yılmaz, “Hükümet olarak Konya’ya ne kadar önem verdiğimiz rakamlarla ortada. 2002 yılındaki rakamlara bakıyorsunuz KOP Bölgesinin payı toplam yatırımlarla payı sadece yüzde 2. Bizim dönemimizde yatırımlar muazzam bir şekilde arttı. Çok şükür paralar artık faize gitmiyor. Yatırımlara gidiyor. Sosyal yatırımlara gidiyor. Geçmişte bütçemizin büyük bir bölümü maalesef faizlere giderdi. Ama AK Parti hükümetleriyle oluşan güven ve istikrar ortamında artık paralar faize değil yatırıma gidiyor. Dolayısıyla yatırımlarımız geçmişe göre çok daha yükselmiş durumda” diye konuştu.

“YEREL SEÇİMLERİN NORMALİN ÖTESİNDE BİR ÖNEMİ VAR”
Yerel seçimlerin yaklaştığını da hatırlatan Bakan Cevdet Yılmaz, “Öncelikle tabi aday adaylığı süreci var. 204 aday adayımız varmış bu saate kadar. Ben öncelikle müracaat eden herkese hayırlı olsun diyorum. Allah utandırmasın iyi bir yarış olsun inşallah. Herkes kendisini anlatsın başkasını karalamasın. Genel merkezimiz bir belirleme yapacak. Bu belirleme yapıldığında hiç kimsenin hiçbir kırgınlık göstermeden belirlenen arkadaşımız kim ise onun arkasında sımsıkı hep birlikte durmamız lazım. Bütün arkadaşlarımız değerli. Bu en değerliyi seçme yarışı değil. Bu o gün için en uygun siyasi olarak çeşitli kriterlerle çok sayıda kriter var. En uygun adayı bulma çabası içindeyiz. Bu yerel seçimler çok daha önemli. Normal öneminin ötesinde bir önemi var. O da şu; bu seçimler kendisinden sonra gelen Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler için de adeta bir işaret fişeği olacak. Bu seçimlerdeki oy oranları, halkın teveccühü ondan sonraki bütün süreci zincirleme olarak etkileyecek ve belirleyecek. Bu açıdan bu yerel seçimlere sadece yerel seçim olarak bakmamamız lazım. Yerel seçimlerin ötesinde bir anlam taşıyor gerçekten. Bu şuurla yaklaşmamız lazım. Yerel küskünlükler, yerel bir takım küçük meselelere takılıp kalmamız lazım. Büyük resme bakmamız lazım. Büyük resme baktığımızda ilk defa halkımız Cumhurbaşkanı seçecek. Bu tarihi bir hadise. Milletin gücünün adeta zirveye çıktığı bir hadise. Bunu hep birlikte inşallah göreceğiz ve yaşayacağız. Türkiye son 10 yılda bu kadar ekonomik başarı sağladıysa, bu kadar sosyal politikalar üretebildiyse dış politikada bu kadar başarılı olduysa bütün alanlarda ilerleme sağladıysa. Siyasi istikrarla güçlü yönetimlerle bunu yaptık. Bunun bozulmasına hiç izin vermemiz lazım” ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile