Bakan Yumakli Açiklamasi 'Güçlü Türkiye'nin Yolunun Güçlü Tarimdan Geçtigini Bilerek Hareket Ediyoruz'

Bakan Yumakli Açiklamasi 'Güçlü Türkiye'nin Yolunun Güçlü Tarimdan Geçtigini Bilerek Hareket Ediyoruz'

Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde, ihtiyaci olan ülkelere 33 milyon tona yakin hububat gibi gida ürünlerinin ’Tahil Koridoru’ vesilesiyle ulastirildigini söyledi.

’Sehir Bulusmalari’ programi çerçevesinde Kütahya Belediye Sosyal Tesisleri’nde basin mensuplariyla bir araya gelen Yumakli, son dönemdeki gida milliyetçiligi konusuna degindi. Yumakli, "Ülkelerin korumaci, gidayi kendilerine evvel konu olarak elde edip gerekli gida miktarini kendi ülkelerinde tutmakla ilgili çok ciddi bir gayretleri var" dedi.

Bakan Yumakli, "Cumhurbaskanimizin katildigi ve dünya gündemini uzunca bir süre domine eden G20 zirvesiydi. Bir digeri benim de katildigim Dünya Gida Örgütü ile 9 ülkenin tarim bakanlarinin istirak ettigi küresel gida kriziyle alakaliydi. Ayrica bu süreç içerisinde yine Asya ülkelerinin kendi içlerinde buna benzer toplantilari oldu. Bu toplantilarin ana konusu gida arz güvenligi. Bu nedenle iste bu ’yeni normal’ dedigimiz iklim degisikliginden tutun da jeopolitik risklere kadar, dogal afetlere kadar bütün hususlarin, sadece bizim ülkemizi degil, dünyadaki bütün ülkeleri benzer sekilde etkiledigini görmemiz ve düsünmemiz mümkün. Dünyadaki bütün ülkeler iste bu yeni normallerden etkilendi. Etkilenecek ve etkilenmeye de devam ediyor" diye konustu.



"Türkiye Yüzyili hedeflerimiz var"

"Güçlü Türkiye’nin yolunun güçlü tarimdan geçtigini bilerek hareket ediyoruz" diyen Bakan Yumakli, "Cumhurbaskanimizin güçlü liderliginin en önemli unsuru söylendiginde onun mutlaka gerçeklesiyor olmasi. Elbette Türkiye Yüzyili hedeflerimiz var ve bu hedefler istikametinde biz de güçlü Türkiye’nin yolunun güçlü tarimdan geçtigini bilerek bu düsturla hareket ediyoruz. Bu minvalde herkesin de bildigi ve artik kabul ettigi haliyle savunma sanayimiz kadar önemli tarimsal üretimi de önceliyoruz. Ana karargahimiz da elbette illerimiz. Illerimizin tarim ve orman potansiyelini bizler ne kadar etkin kullanirsak, altyapisini ne kadar güçlendirirsek, güçlü Türkiye’nin önünü de o kadar hizli açmis olacagiz" seklinde konustu.



"21 yilda 10 milyar liraya yakin tarim, orman ve su alaninda destek verildi"

Kütahya’daki kirsal kalkinma konusunda da bin 164 projenin desteklendigini belirten Bakan Yumakli, "Kütahya’nin tarim, orman ve su potansiyelini her zaman için verimli sekilde kullanmasi amaciyla hibe destegi ve yatirimlari, bundan önce imza attik. Bundan sonra da artirarak devam ettirecegiz. Kütahya’ya Bakanlik olarak son 21 yilda 10 milyar liraya yakin tarim, orman ve su alaninda destek verildi.

168 tesis hizmete alindi. 20 baraj, 7 gölet ve yer alti depolamasiyla yillik yaklasik 146 milyon metreküplük su depolama hacmine ve kapasitesine sahip oldu. 21 sulama tesisiyle 184 bin dekarlik arazinin sulanmasi mümkün. Sulamaya açilan arazilerin ekonomiye yaklasik yillik 1 milyar liralik bir katkisi söz konusu" diye konustu.

’Sehir Bulusmalari’ programina, AK Parti Kütahya Il Baskani Mustafa Önsay, AK Parti Kütahya milletvekilleri Adil Biçer, Ismail Çaglar Bayirci ve Mehmet Demir de katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile