Bakan Zafer Çağlayan, Erbil'de Neçirvan Barzani ile görüştü

Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Kürt Hükümeti eski Başbakanı Neçirvan Barzani ile bir araya geldi. N

  Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan , Irak ' ın kuzeyindeki Bölgesel Kürt Hükümeti eski Başbakanı Neçirvan Barzani ile bir araya geldi . Neçirvan Barzani , açılımın büyük bir değişim ve dönüşüme neden olduğunu belirterek bunun da bölge ülkelerinin çıkarına olduğunu söyledi .

Gezi ve incelemelerde bulunan Bakan Zafer Bağlayan dün Neçirvan Barzani ile bir araya geldi . Görüşmede Bakan Çağlayan , Kürt bölgesine yaptığı ziyarete değinerek , ikinci kez bölgeyi ziyaret ettiğini , bununda iki taraf arasındaki ilişkilerin gelişmesine verdikleri önemin bir göstergesi olduğunu iletti .

Bölgeye yönelik yaptıkları ziyaretin amacı hakkında da değerlendirmede bulunan Çağlayan , amaçlarının iki taraf arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin daha da geliştirilmesi olduğunu söyledi .

Türkiye ile Kürt bölgesi arasında gelişen ikili ilişkilerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Neçirvan Barzani ise ikili ilişkilerin bu düzeye ulaşmasından büyük bir memnunluk duyduklarını dile getirdi .

Türkiye ' de başlatılan demokratik açılımı da öven , Barzani , açılımın büyük bir değişim ve dönüşüme neden olduğunu bununda bölge ülkelerinin çıkarına olduğunu söyledi . Barzani , bu nedenle açılımı her yönüyle desteklediklerini söyledi .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile