Bakan Zeybekci Avustralya'ya Gidecek

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, G-20 Ticaret Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere Avustralya'ya gidecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Zeybekci, 17-19 Temmuz tarihlerinde Avustralya'ya resmi ziyarette bulunacak.
Zeybekci, aralarında Yeni Zelanda Ticaret Bakanı Tim Groser, Avustralya Ticaret ve Yatırım Bakanı Andrew Robb, Kanada Uluslararası Ticaret Bakanı Ed Fast, Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Rob Davies, İngiltere Ticaret Bakanı Lord Livingston, Rusya Federasyonu Ekonomik Kalkınma Bakanı Alexey Valentinovich Ulyukaev ve Singapur Ticaret ve Sanayi Bakanı Lim Hng Kiang'ın da bulunduğu G-20 üyesi ülke temsilcileri ile G-20 Ticaret Bakanları Toplantısı gündeminde yer alan konuların ve Türkiye'nin 2015 yılı G-20 dönem başkanlığının ele alınacağı ikili görüşmelerde bulunacak.
Türk-Avustralya İş Konseyi Toplantısı'na da katılacak Zeybekci, Avustralya'daki Türk girişimcilerle bir araya gelecek.
Zeybekci, 19 Temmuz'da G-20 Ticaret Bakanları Toplantısı kapsamında "G-20 üyelerinin kapsamlı büyüme stratejilerinin bir parçası olarak ticaret" ve "G-20 küresel ticaret sistemini nasıl güçlendirebilir?" temalı oturumlarda konuşma yapacak.
- G-20 Hakkında
2014 yılında Avustralya tarafından yürütülen G-20 Dönem Başkanlığını 1 Aralık 2014 tarihinden itibaren bir yıllık süreyle Türkiye üstlenecek. Ayrıca, Türkiye, Aralık 2013 tarihi itibariyle, şu anki dönem başkanı Avustralya ve bir önceki dönem başkanı Rusya Federasyonu ile birlikte G-20 üçlü yapısında (Troyka) yer almaya başladı.

Türkiye, dönem başkanı sıfatıyla 2015'te G-20'nin gündemini, öncelik vereceği alanları ve çalışma takvimini belirleyecek; liderler zirvesi, bakanlar ve diğer düzeylerde yapılacak tüm toplantı ve faaliyetlere ev sahipliği yapacak, çalışma gruplarının toplantılarına başkanlık edecek ve faaliyetlerini yönlendirecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile