Bakanlık Gençlere 'çanakkale Ruhu'nu Hatırlattı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘Çanakkale Zaferi Kahramanlarını Anma Programı’, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda kalan öğrencileri duygulandırdı.

Ankara MEB Şura Salonu’nda yoğun katılımla gerçekleşen Çanakkale Savaşı’nı anlatan etkinliğe Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul 2020 adaylık toplantıları nedeniyle telefonla bağlantı yaparak öğrencilere duygularını iletti.Sunuculuğunu Serdar Tuncer’in yaptığı programda kürsüye çıkan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Hasan Albayrak, 2 yıldır Türkiye genelindeki 348 yurtta kalan 308 bin 596 öğrenciye yönelik Bakan Suat Kılıç’ın önderliğinde Çanakkale ruhunu yaşatma arzusu ile çeşitli etkinlikler düzenlediklerini hatırlattı.

BAKAN KILIÇ TELEFONLA SESLENDİ

Etkinliği telefonla bağlanıp, üniversiteli gençlere seslenen Bakan Kılıç da Çanakkale’yi ve milli şair Mehmet Akif Ersoy’u anlamanın Türkiye’nin geçmiş yüzyılını anlamak olduğuna vurgu yaptı. Kılıç, geçmişini anlayamayanın geleceğini hiç anlayamayacağına işaret ederek, Türkiye’yi Cumhuriyeti’in yüzüncü yılına hazırlama heyecanlarını paylaştı. Milli şair Akif için de ‘Adam gibi adam’ benzetmesini yapan Kılıç, onu anlamak ve anlatmak gerektiğini dile getirdi.

Televizyon yayını ile de diğer yurtlarda kalan öğrencilere ulaştırılan ‘Çanakkale’ etkinliğini salondan takip edenler, FKM Tiyatro grubunun Bir Çanakkale Destanı "Bir Hilal Ugruna Batan Güneşler" oyunu ile duygulu anlar yaşadı. Cephedeki Türk askerlerinin gerçek hikayelerinden derlenen oyun izleyicileri göz yaşına boğdu.Bakanlığın üniversite öğrencileri için düzenlediği programda semazen gösterisi ve sanatçılar Turhan Yükseler, Hakan Aysev, Ertuğrul Erkişi, Azerin ve Fatih Koca ‘Çanakkale ruhunu’ hatırlatan şarkılar seslendirdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile