Bakanlik Van Gölü'ndeki Balikçi Barinaklari Için Harekete Geçti

Bakanlik Van Gölü'ndeki Balikçi Barinaklari Için Harekete Geçti

Dünyanin en büyük sodali gölü olan Van Gölü’nde küresel iklim degisikliginin etkisiyle sularin çekilmesinden dolayi karada kalan balikçi barinaklarinda derinlestirme ve onarim çalismasi baslatildi.

Küresel iklim degisikligi ve yagislarin azalmasi nedeniyle olusan kuraklik, Van Gölü’nde balikçilik yaparak geçimini saglayan vatandaslari olumsuz etkiledi. Sicakliklarin artmasiyla beraber yagislarin azalmasi Van Gölü’ndeki su kaybini artirdi. Gölde sularin çekilmesiyle birlikte balikçi limanlarindaki sular da sig kaldi. Adir Adasi’nin karsisindaki balikçi barinaginda sularin çekilmesiyle birlikte tekneler de karaya oturmustu.

Bakanlik harekete geçti

Balikçi barinaginda yasanan durumun ardindan Ulastirma ve Altyapi Bakanligi harekete geçti. Adana Ulastirma ve Altyapi 5. Bölge Müdürlügünden gelen ekipler, Van Gölü’ndeki 5 ayri bölgedeki balikçi barinaklarinda derinlestirme ve onarim çalismasi baslatti.

“5 barinakta daha onarim çalismasi yapiliyor”

IHA muhabirine konusan 30 yillik balikçi Ahmet Çikla, son iki yilda Van Gölü suyunun asiri derecede çekildigini ve bu durumda balikçilik yapmakta zorlandiklarini animsatti. Balikçi barinaklarinin da bu yüzden karaya çiktigini ifade eden Çikla, “Yasadigimiz sikintili durumdan dolayi Ulastirma ve Altyapi Bakanligina bir yazi yazdik. Yazdigimiz yaziya karsilik bakanlik burada bir çalisma baslatti. Barinagin tabaninda tarama yapildi. Yaklasik 2 metre kazilacak. Durumun basina yansimasiyla birlikte Van Gölü’ndeki diger 5 barinakta daha onarim çalismasi yapiliyor. Ulastirma ve Altyapi Bakanligina tesekkür ederiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile