Bakanlık Yetkilileri Malatya'da

Bakanlık Yetkilileri Malatya'da

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri, Malatya’da inceleme ve ziyaretlerde bulundu.

2. SODES İyi Örnekler Konferans ve Fuarı açılışı kapsamında Malatya'ya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Vekili Ahmet Zahteroğulları, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu ve Strateji Dairesi Başkanı Doç. Dr. Mustafa Can, Huzurevi, MİAD Sevgi Evleri, Kız ve Erkek Yetiştirme Yurdu, Aile Danışma Merkezi, Kadın Konukevi, 80. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM) ve Çocuk Evlerini ziyaret etti. Devlet güvencesindeki çocuklar ve yaşlılarla sohbet eden bakanlık heyeti, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Malatya İl Müdürü Hidayet Bozkurt, çeşitli mahallelerde açtıkları 7 çocuk evi olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Her bir evimizde 6 çocuğumuz kalmakta ve onların ihtiyaçlarını karşılamak için başlarında bakıcı anneleri bulunmaktadır. Çocukların her türlü ihtiyaçlarının karşılandığı bu ev uygulamasından çocuklarda oldukça memnunlar. Şu an çalışmaları bitmiş 3 çocuk evi daha açılacak. İnşallah kısa zamanda daha fazla çocuk evleri açıp çocukların aile ortamında yaşamalarını sağlayacağız.” Hidayet Bozkurt, çalışmalarına yakın zamanda başlanan Engelsiz Yaşam Merkezi ile yeni hizmet binası projelerinin de hızla sürdüğünü ifade etti.

Engelsiz Yaşam Merkezi projesinin 2012 yılı sonunda tamamlanacağını belirten Bozkurt, Türkiye'de örnek çalışma olacağını vurguladı. İl Müdürlüğünün mevcut binasının yerine yeni bir bina yapılacağını belirten Bozkurt, şunları söyledi: “Yeni hizmet binası yapımı proje aşamasında. 2013 yılı başı itibariyle yeni hizmet binamızın temeli atılacak. Yeni binayı çocuk-gençlik merkezi, aile danışma merkezi ve il müdürlüğü olarak faaliyete geçirmeyi planlıyoruz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile