Bakımevindeki Köpekler Sahiplenen Olmazsa Eski Ortamlarına Bırakılacak

Bakımevindeki Köpekler Sahiplenen Olmazsa Eski Ortamlarına Bırakılacak

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yaptırılan Geçici Hayvan Bakımevi`nde kalan 65 adet köpek sahiplenilmeyi bekliyor.



Belediye Veteriner İşleri Müdürü İsmail Atlı , yaptığı açıklamada sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi konusunda , Afyonkarahisar halkına çağrıda bulundu . Yıllara oranla barınaktan hayvan sahiplenenlerin sayısının her geçen yıl azaldığını belirten Atlı , 2009 yılında 109 , 2010 yılında 71 , 2011 yılında 48 adet köpeğin sahiplendirildiğini söyledi . Ocak 2012’de ise sadece 2 adet köpeğin sahiplendirildiğini belirten Atlı , sahiplenme sayısının giderek azalmasının endişe verici olduğunu ifade etti .



SAHİPLENİLMEZLERSE ALINDIKLARI ORTAMA GERİ BIRAKILIYORLAR

5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu`na göre mahallelerden toplanan köpeklerin barınağa getirilerek kayıt altına alındığını belirten İsmail Atlı , kayıt altına alınan hayvanların kısırlaştırıldıktan sonra , kuduz ve karma aşılarının yapılarak rehabilite edildiğini söyledi . Hayvanların , yapılan bu işlemlerin ardından , iyileşme sürecine kadar yaklaşık 20 gün süreyle sahiplenilmeyi beklediğini kaydeden Atlı , eğer bu süre içerisinde sahiplenilme olmazsa alındıkları ortama geri bırakıldıklarını dile getirdi . Atlı , şuan için barınakta bulunan 65 adet köpeğin sahiplenilmeyi beklediğini aktardı .




" SAHİPLENME İŞLEMİ İÇİN HİÇBİR ÜCRET TALEP EDİLMİYOR "

Belediye tarafından hayvanların sahiplenilmesi işlemi için hiçbir ücretin talep edilmediğini vurgulayan Atlı , Afyonkarahisarlı hemşehrilerinin pet shoplardan yüksek ücret karşılığı hayvan almak yerine , belediyenin barınağından ücretsiz olarak hayvan sahiplenebileceklerini anlattı .

Atlı , “Ben bu konuda Afyonkarahisar halkına , ‘Bir yuva da siz edindirin’ çağrısında bulunmak istiyorum . En kötü ihtimalle gelsinler ve barınağımızı ziyaret etsinler . Barınakla veya sokak hayvanlarına yapılan işlemlerle ilgili kafalarında herhangi bir soru işareti varsa halka açık olan barınağımızı istedikleri zaman ziyaret edebilir . ” diye konuştu .




Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile