Baklavacı Güllüoğlu, Şanlıurfa`da Köylülere Keçi Dağıtacak

Baklavacı Güllüoğlu, Şanlıurfa`da Köylülere Keçi Dağıtacak

Baklavacı Güllüoğlu, Şanlıurfa`da köylülere sütü karşılığında keçi dağıtacak.

Bölgeye 3 milyon euroluk yatırım yapmayı planlayan şirket, keçi verdiği köylüye yem yardımında da bulunacak.
Baklava sektörünün önde gelen isimlerinden Güllüoğlu, kuruluşunun 140. yılında hedef büyüttü. Bursa Nilüfer’deki şubesinde gazetecilerle iftarda bir araya gelen Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü, projeleriyle ilgili bilgi verdi. Şirket, Şanlıurfa`da hayata geçirecekleri proje ile köylülere sütünü almak şartıyla ücretsiz hayvan dağıtacak. Bu sayede şirketlerinin kendi doğal ürününü temin ederken, yörenin de kalkınmasına yardımcı olacaklarını vurgulayan Güllü, şöyle konuştu:
“Şanlıurfa’da yapmayı planladığımız kapsamlı tereyağ üretim tesisleriyle ilgili çalışmalarda sona gelindi. Bölgeye 3 milyon euroluk yatırım yapmayı planlıyoruz. Bölgede ilk kez hayata geçireceğimiz projeyle köylülere ücretsiz hayvan dağıtacağız. Şanlıurfa’da köylüye örnek olarak 500 keçi dağıtacağız. Köylü ona bakacak, biz yem desteği vereceğiz. Kılı, yünü, tüyü köylünün olacak ama sütü bizim olacak. Birkaç yıl sonra 500 keçi olacak bin keçi. Bu defa biz 500 keçiyi alacağız, diğer 500’ü de köylüye kalacak. Ama sütünü biz alacağız. Çünkü doğal şartlarda yetişen hayvanın sütünden özel tereyağ yapacağız. Böyle olunca köylü birkaç yıl sonra hem ekonomik durumunu iyileştirecek hem de bölgeye bir hareketlilik gelecek.”

"5 YILDA 100 ŞUBEYE ULAŞMAK İSTİYORUZ"
Gelecek vizyonları ve yurtdışı açılımlarıyla ilgili de bilgi veren Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü, Kuzey Afrika’dan Arap Yarımadası`na, Avrupa’dan Amerika’ya şube sayısını artırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Güllü, şube sayılarını; yurtiçinde 19’a, Amerika’da 7`ye, Avrupa’da 2`ye ve Arap ülkelerinde 2`ye çıkaracaklarını anlattı. Yakın bir zamanda Bursa’ya üçüncü, Ankara ve Malatya’ya da ilk şubelerini açacaklarını aktaran Güllü, “Önümüzdeki 5 yıl da yurtiçi ve yurt dışında toplam 100 şubeye ulaşmak istiyoruz. En büyük hedefimiz; 2023 yılında ABD’de 100 şube açmak. Newyork Borsası’na giren bir marka olmak da hayallerimizi süslüyor. İnşallah o günler de gelecek. Amerika’yı tercih etmemizdeki sebep, orası bizim ürünlerimize büyük ilgi gösteriyor.” dedi.

Halen Libya ve Kuveyt’te birer şubelerinin olduğunu belirten Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü, Arabistan’da Cidde, Mekke, Medine ve Taif’te şube açacaklarını söyledi. Libya’da yaşanılan iç kargaşaya rağmen şubelerinin faaliyetini sürdürdüğüne dikkat çeken Güllü, Kuzey Irak, Dubai’nin yanı sıra Fas ve Cezayir gibi Kuzey Afrika ülkelerinde de şube açmayı planladıklarını kaydetti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile