Baklavacilar Fiyat Listesi Uygulamasindan Memnun

Baklavacilar Fiyat Listesi Uygulamasindan Memnun

Gaziantep’te baklavacilar, fiyat listelerinin görünür bir sekilde masalara ve giris kapilarinin üzerine konulmasi uygulamasindan memnun olduklarini açikladi.

Gaziantep Baklavacilar Odasi, baklavaya yüzde 40 oraninda zam yapti. Yapilan zammin hem üretici hem tüketici için en ideal oranda oldugunu savunan Gaziantep Lokantacilar Kebapçilar Pastacilar Tatlicilar Baklavacilar ve Kafeteryacilar Esnaf ve Sanatkarlari Odasi Yönetim kurulu Baskani Abdulkadir Katmerci, “Biz oda olarak esnafimiza yilda 2 defa zam yapiyoruz. Bu yilki zammi üretici ve tüketici için en uygun tarife kapsaminda yaptik” dedi.



“Is yerlerinin ayakta kalabilmesi için bu zammi yapmamiz gerekiyordu”

Zamlarin esnafi ve vatandasi en az sekilde etkiyecek sekilde yaptiklarini söyleyen Abdulkadir Katmerci, “2023 yilinin 6. ayinda vermis oldugumuz güncel fiyat listesinin üzerine 2024 yilinda da enflasyon oraninin altinda bir zam vermis olduk. Bu kafeterya, lokanta, baklava sektörünün tamamini kapsayacak bir sekilde esnafimizin da faaliyetlerine devam edebilmesi için is yerlerinin ayakta kalabilmesi için bu zammi vermemiz gerekiyordu. Yüzde 40 fiyat artisi oldu. 1 kilogram sade yagli baklava satis fiyatimiz 650 TL oldu. Çesitlerine girdigimizde havuç dilimi 750 TL, bülbülyuvasi 850 TL, kare baklava ise 800 TL olarak satisla devam edecek. Bu 2024 yilinin 6. ayina kadar olaganüstü bir durumu olmazsa bizim odamiza bagli tüm esnaflarimizi kapsayan fiyat tarifemiz bu sekildedir" diye konustu.



“En son çikan talimat hem esnafimiz için hem tüketicimiz için çok yararli”

Fiyat listelerinin görünür bir sekilde masalarda ve giris kapilarinin üzerine konulmasinin baklavacilar için de güzel bir uygulama oldugunu belirten Katmerci, “En son çikan talimatin hem esnafimiz için hem tüketicimiz için çok yararli oldugunu düsüyoruz. Fiyat etiket yönetmenliginin degismesi ve güncellenmesi, tüketici kadar üreticileri ve saticilari da memnun eden bir çalisma oldu. Çünkü tüketici ürünü kaça alacagini bilecek, üretici ve satici da kaça satacagini bilecek. Bizler oda olaraktan vermis oldugumuz fiyat tarifeleri esnafimizi bagladigi için esnafimiz da bizim vermis oldugumuz oda tarifelerinin altinda veya oda tarifemize uyarak satis yapacak. Bundan dolayi aradaki o niza da kalkmis olacak. Pahali mi satiliyor, ucuz mu satiliyor, ben kandirildim mi, kandirilmadim mi bunlarin hepsinin önüne geçmis olacagiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile