Balikesir Büyüksehir Belediyesi Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi, Meteoroloji 2. Bölge Müdürlügünden alinan bilgiler dogrultusunda kuvvetli ve saganak yagis uyarisinda bulundu. Yapilan son degerlendirmelere göre; 1 Subat Sali günü aksam saatlerinden sonra özellikle Balikesir’in, bati kesimlerinde (Edremit, Burhaniye, Gömeç, Ayvalik, Havran) kuvvetli saganak ve gök gürültülü yagis beklendigi bildirildi.
Metrekareye 21 ila 50 kilogram yagis düsecegi tahmin edilen yagisin 3 Subat Persembe günü ögle saatlerine kadar sürecegi ön görülüyor. Konuyla ilgili Meteoroloji 2. Bölge Müdürlügünden yapilan açiklamada yagislarin olusturabilecegi; sel, su baskini, yagis aninda kuvvetli rüzgâr, yildirim, dolu, kiyi kesimlerde hortum gibi olumsuzluklara karsi vatandaslarin dikkatli ve tedbirli olmasi istendi.
Balikesir Büyüksehir Belediyesi Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi, 24 saat esasina göre çalismalarina devam edecek. Muhtemel acil durumlara karsi il genelinde 418 araç ve bin 65 personelden olusan ekipler hazir bekletilecek.
BAKOM Kuvvetli Yagis Için Teyakkuzda
Meteoroloji Bölge Müdürlügünün yaptigi uyarilar dogrultusunda Balikesir Büyüksehir Belediyesi Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi (BAKOM), aksam saatlerinde itibaren etkili olacak kuvvetli yagista, vatandaslari dikkatli olmasi için uyararak gerekli hallerde müdahale edebilmek için hazirliklarini tamamladi.



















