Baksi Müzesi Karla Kaplandi Görsel Sölen Olusturdu

Baksi Müzesi Karla Kaplandi Görsel Sölen Olusturdu

Bayburt’a 60 kilometre uzaklikta bulunan Bayraktar köyündeki Baksi Müzesi, yagan karla birlikte beyaz örtüyle kaplanarak adeta görsel sölen olusturdu.

Müzenin yakininda bulunan Çoruh Nehri’nin donmasi, agaçlarin kiragi tutmasi, beyaz örtüyle kaplanan arazi görenleri hayran birakti. Odun atesiyle isinmaya çalisan vatandaslar, havanin soguk oldugunu söyleyerek ates basinda isinmaya çalistiklarini, manzarayi ates basinda seyretmenin güzelliginden bahsettiler. Müze kurucusu Hüsamettin Koçan ise, karin Baksi Müzesini kusatmasinin ardindan Baksi’nin baska bir havaya büründügüne deginerek, "Kar Baksi’yi kusatinca müzemiz baska bir müze oluyor. Müze beyazlara bürününce gökyüzüne yükselen bir görüntü olusuyor. Dogrusunu isterseniz bir düs kenti haline geliyor burasi. Daglarla Çoruh Nehri arasinda geçitler oluyor, bazen sis çöker, orada kendinizi gerçekten bir düs dünyasinda hissedersiniz" diye konustu.

Karin gelecek müjdecisi ve yenilenme simgesi oldugunun altini çizen Koçan, kar görmemis toplumlarin kar görmelerini istedigini dile getirdi.

Karli bir günde karlarla ve sanatla birlikte olmanin sevincini yasayan Koçan, isleri için Istanbul’a gitmek için yola çikacagini ifade ederek, karla kapli Bayburt’u birakip gitmenin üzüntüsünü yasadigini ifade etti.

Beyaz örtüyle kaplanan müze ve çevresinin havadan görüntüleri görenleri mest etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile