Baksi Müzesi'nde, 85 Sanatçinin Eserlerinin Yer Aldigi 'Gel Zaman Git Zaman' Sergisi Açildi

Baksi Müzesi'nde, 85 Sanatçinin Eserlerinin Yer Aldigi 'Gel Zaman Git Zaman' Sergisi Açildi

Baksi Müzesi’nde, 85 sanatçinin eserlerinin yer aldigi ‘Gel Zaman Git Zaman’ sergisi açildi

Bayburt’un 45 kilometre disindaki Bayraktar köyünde (Baksi), Kaçkarlar’in ardinda ve Çoruh Vadisi’ne komsu, özgün bir mimari ile sanatseverlerin ziyaretlerini bekleyen Baksi Müzesi’nde, 2024 sezonunun ilk sergisi “Gel Zaman Git Zaman” basladi.

Müze Ana Bina’da yer alan sergi, 2025 Kasim ayina kadar ziyaret edilebilecek.

Küratörlügünü, müzenin kurucusu ve sanatçi Prof. Dr. Hüsamettin Koçan ile Ayça Okay’in üstlendigi sergide; Bubi, Genco Gülan, Gülsün Karamustafa, Haluk Akakçe, Komet, Seçkin Pirim, Senol Yorozlu, Mehmet Kavukçu’nun da aralarinda bulundugu 85 sanatçinin eserleri yer aliyor.

Sergi, gelenek ve gelecegi bir araya getiriyor. Özgün, insani ve demokratik bir kültür ortami için adanmislik ve gönüllülük kavramlarini öne çikariyor, “alt sanat”-“üst sanat” kavramlarini geri plana itiyor. Sergi, insani ve üretimlerini dislayan, inkâr eden bakis açisinin tartisilmasi için bir zemin olma iddiasi tasiyor ve halk kültürü üretimlerini çagdas sanatin örnekleriyle bir araya getiriyor.

Nehrin üzerinde sohbet

Sergi kapsaminda ayrica moderatörlügünü Jülide Ates’in üstlendigi “Akarsu Üstünde Konusmalar” basligi altinda sanatçi ve akademisyenlerin konuk oldugu söylesiler düzenlendi.

“Geçmis Kime Ait” baslikli ilk oturumda Doç. Dr. Ayse Köksal, Nevzat Sayin, Doç. Dr. Nusret Polat ve Doç. Dr. Zeynep Yasa Yaman; “Gelecek Nerede” baslikli oturumda Burçak Bingöl, Derya Yücel, Evrim Altug ve Doç. Dr. Firat Arapoglu ve “Karisik Zihinler Için Öneriler” baslikli oturumda da Prof. Ferhat Özgür, Prof. Dr. Gülveli Kaya, Genco Gülan ve Nazli Pektas konustu.

Oturumlar, Çoruh Nehri üzerindeki bir sal üzerinde yapildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile