Bakü'deki Türkiye Yüzyili Birlik Ve Dayanisma Platformu'ndan Türkiye'ye 25 Vagonluk Yardim

Azerbaycan’daki Türk is adamlarinin olusturdugu Türkiye Yüzyili Birlik ve Dayanisma Platformu tarafindan Türkiye’ye 25 vagon dolusu yardim gönderildi.

Kahramanmaras’ta 6 Subat’ta meydana gelen ve çevre illerde de büyük yikima yol açan depremlerin ardindan Türkiye için Azerbaycan’da baslatilan yardim kampanyalari devam ediyor. Azerbaycan’daki Türk is adamlarinin kurdugu “Türkiye Yüzyili Birlik ve Dayanisma Platformu”nun Türkiye’deki depremzedelere destek amaciyla baslattigi kampanya kapsaminda insani yardimlarin bulundugu toplam 25 vagon Türkiye’ye gönderildi. Kuru gida ve gerekli diger malzemelerin yüklendigi 25 vagon, Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bagci, Milletvekili Ganire Pasayeva, Azerbaycan Demiryollari Baskani Rövsen Rüstemov ile Türkiye Yüzyili Birlik ve Dayanisma Platformu’nun kurucu üyeleri tarafindan ugurlandi.

"Acimiz çok büyük. Ama azmimiz ve kardesligimiz daha büyük"

Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bagci gazetecilere yaptigi açiklamada, günün acilari dindirme, yükleri hafifletme ve yaralari sarma vakti oldugunu belirterek, “Acimiz çok büyük. Ama azmimiz ve kardesligimiz daha büyük. Yaralarimizi birlikte sarilacagiz diyerek yüzyilin felaketi, iki büyük depremde etkilenen vatandaslarimizin yardimina kosmak için harekete geçen 10 milyonluk kardes Azerbaycan halkina, Cumhurbaskani Sayin Ilham Aliyev ve Cumhurbaskani Birinci Yardimcisi Mihriban Aliyeva Hanimefendiye, onlarin talimatlari ile harekete geçerek yardimlarin toplanmasi ve gönderilmesini saglayan tüm kamu kurum ve kuruluslarinin temsilcilerine, Haydar Aliyev Fonu’na, Türk ve Azerbaycanli is adamlarina tesekkür ediyorum. Azerbaycanlilarin Türkiye’deki kardeslerinin kederini, üzüntüsünü ve hüznünü ve acisini kendi kederi ve acisi gören, gözyaslari ve dualarla hazirlayarak bir an önce yerine ulasmasini istedikleri yardimlari deprem bölgelerimize gönderdiniz” dedi.



"Türk milleti kardes Azerbaycan’in kara gün dostlugunu hiçbir zaman unutmayacaktir"

Türkiye’nin bu büyük aciyi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde kenetlenerek asacagini vurgulayan Bagci, “Yasadigimiz bu depremler sonrasi, Türkiye ve Azerbaycan geçmiste, 1915’te Çanakkale’de, 1918’de Bolsevik isgaline karsi Kafkas Islam Ordusu altinda tüm Azerbaycan’da, Vatan Muharebesi’nde, Karabag’da oldugu gibi bugün ülkemizde yasanan depremler sonrasi tek millet, tek yürek olmustur. Türk milleti kardes Azerbaycan’in kara gün dostlugunu ve kederli zamandaki dayanismasini hiçbir zaman unutmayacaktir. Yasasin Türkiye Azerbaycan kardesligi. Milletimizin basi sag olsun. Allah bizlere bir daha böyle bir aci yasatmasin” diye konustu.

Yardim kampanyasi kapsaminda toplanan 25 vagonluk insani yardimin 3 gün içinde Türkiye’deki deprem bölgesine ulasmasi planlaniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile