Bal üreticilerine destekleme primi uyarısı

Erzurum Oltu Bal Üreticileri Birliği, ilçedeki arıcıların desteklemelerden yararlanabileceklerini duyurdu.

Kısa bir süre önce kurulan Oltu Bal Üreti

  Erzurum Oltu Bal Üreticileri Birliği , ilçedeki arıcıların desteklemelerden yararlanabileceklerini duyurdu .

Kısa bir süre önce kurulan Oltu Bal Üreticileri Birliği yetkilileri , Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ' nın , bal üretimini teşvik etmek amacıyla desteklemelerde bulunduğunu hatırlatarak , üreticilerin yararlanmak için başvuruda bulunmalarını istedi .

Bal Üreticileri Birliği Başkanı Şerafettin Akçay , destekleme priminden faydalanmak isteyenlerlerin , geç kalmadan Temmuz ' un 15 ' ine kadar başvuruda bulunmaları gerektiğini vurguladı . Bal üreticilerinin , destekleme primlerinden yararlanabilmeleri için en az 30 kovan ve üzeri kovana sahip olması gerektiğini belirten Akçay , kovan başına 6 TL verilen destekleme primini alabilmeleri için İlçe Tarım Müdürlüğü ' ne müracaat etmeleri gerektiğini ifade etti .

Kısa süre önce kurdukları Bal Üreticileri Birliği ' ne üye kayıtlarının da devam ettiğini bildiren Şerafettin Akçay , " Arıcılarımızın birlikteliğini sağlayıp sorunlarına çözüm bulmak için kurduğumuz birliğimiz ile üyelerimizin bal üretimiyle ilgili her türlü sorunlarını , sıkıntılarını çözmeye çalışıyoruz . Gerek arı , petek ve malzeme alımlarında olsun , gerekse peteklerin konulacağı yer ve bitki örtüsü bakımından uygun olabilecekleri yer seçme olsun yardımcı oluyoruz . Bal üretiminde en önemli şeylerden biri pazarlama . Bu noktada da balı satabilecekleri kişilerle bağlantı kuruyor ve üretici ile satıcıyı buluşturuyoruz . " dedi .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile