Balat Açiklamasi 'Saglik Turizminde Türkiye'nin Önde Gelen Merkezlerinden Biriyiz'

Balat Açiklamasi 'Saglik Turizminde Türkiye'nin Önde Gelen Merkezlerinden Biriyiz'

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ayse Balat, saglik turizmi, böbrek nakli hastanesi, onkoloji hizmetleri ve çocuk hastanesinin kurulmasi gibi önemli projeler hakkinda bilgi verdi. Balat, üniversitenin saglik turizmi alaninda Türkiye’deki öncü üniversitelerden biri oldugunu belirtti ve böbrek nakli alaninda uluslararasi hastalara hizmet sunduklarini vurguladi.

GAÜN Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ayse Balat, üniversitenin saglik turizmi alaninda Türkiye’nin en ön siralarinda yer aldigini söyleyerek, saglik hizmetlerinde sunduklari nitelikli ve özverili kadroyla, GAÜN’ün özellikle Orta Dogu’dan gelen hastalar için cazip bir merkez haline geldigini belirtti.

Prof. Dr. Balat, "Gaziantep Üniversitesi, saglik hizmetlerinde yetenekli ve özverili bir kadroya sahip. Özellikle böbrek nakli konusunda Türkiye’nin ilk ve tek böbrek nakli hastanesini kurduk. Bu hastane, yurt disindan gelen hastalar tarafindan yogun bir sekilde tercih ediliyor. Ayrica isitme cihazi implantasyonu ve kornea nakli gibi alanlarda da üniversite hastanemiz önemli hizmetler sunuyor” dedi.



“Türkiye’nin ilk ve tek böbrek nakli hastanesi”

GAÜN bünyesinde kurulan böbrek nakli hastanesinin Türkiye’de bir ilk oldugunu dile getiren Prof. Dr. Ayse Balat, hastanenin modern altyapisi, dijital ameliyathaneleri ve 50 yatakli kapasitesiyle dikkat çektigini belirtti.

Prof. Dr. Balat, "Bu hastanede böbrek nakli yapilan hastalar, konforlu sartlarda, ayni odada takip ediliyor. Ayrica, hastane içerisinde dünyanin her yerinden online izlenebilecek kapasitede dijital ameliyathanelerimiz mevcut" ifadelerini kullandi.

2023 yili itibariyla hastanede 130 böbrek naklinin gerçeklestirildigini belirten Prof. Dr. Balat, hastanenin sadece Gaziantep’e degil, tüm bölgeye ve uluslararasi saglik turizmi kapsaminda gelen yabanci hastalara hizmet verdigini ifade etti.

Balat ayrica, hastanenin egitim açisindan da büyük bir potansiyel tasidigini, yurt içi ve yurt disindan gelen uzmanlara egitim verme hedefiyle çalismalarini sürdürdüklerini belirtti.



“Tüm tibbi ihtiyaçlarina daha kapsamli bir sekilde cevap verebiliyoruz”

Prof. Dr. Ayse Balat, Gaziantep Üniversitesi bünyesindeki saglik hizmetlerinin gelisimine dikkat çekerek, mevcut onkoloji hastanesinin ana binaya tasinmasinin hastalarin magduriyetini büyük ölçüde giderdigini belirtti.

Balat, "Onkoloji hastalarimizin daha iyi sartlarda tedavi görmelerini saglamak amaciyla hastanemizin ana binasina tasinarak modern ve genis imkanlardan yararlanmalarini hedefledik. Bu sayede hastalarimizin tüm tibbi ihtiyaçlarina daha kapsamli bir sekilde cevap verebiliyoruz" seklinde konustu.



Ayrica, Gaziantep Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nin 2021 yilinda hizmete girdigini hatirlatan Prof. Dr. Ayse Balat, bu hastanenin bölgedeki çocuk sagligi hizmetlerinde önemli bir boslugu doldurdugunu ifade etti.

"Gaziantep ilimiz, bebek ölüm hizinin yüksek oldugu bölgelerden biri. Yeni Çocuk Hastanemiz bu soruna çözüm üretmek amaciyla kuruldu ve modern tibbi donanimi, uzman kadrosu ve genis hizmet yelpazesiyle çocuk sagligina büyük katki saglamayi hedefliyor" diye konustu.



Prof. Dr. Balat, Çocuk Hastanesi’nin sadece Gaziantep degil, çevre illerden gelen hastalar için de önemli bir basvuru merkezi haline geldigini ve bu sayede bebek ölümlerinin azaltilmasina yönelik çalismalarin hiz kazandigini belirtti.

Balat, hastanenin yenidogan yogun bakim üniteleri, pediatrik cerrahi bölümleri ve çocuk sagligina yönelik diger hizmetleri ile bölgedeki en kapsamli çocuk hastanesi olma özelligini tasidigini sözlerine ekledi.

Akademik basarilar

Prof. Dr. Balat, akademik kariyerinde uluslararasi alanda önemli basarilara imza atmis bir bilim insani olarak Napoli Üniversitesi-Tip ve Cerrahi Bilimler Akademisi’nin "Ömür Boyu Akademi Üyeligi"ne seçilmesinin büyük bir onur oldugunu ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile