Balbay: Komutanlar darbeye eksik, biz ise tam mı teşebbüs ediyoruz?

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Gazeteci Mustafa Balyoz, Balyoz davasında sanıklar hakkında verilen yakalama kararının kaldırılmasını eleşti

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Gazeteci Mustafa Balyoz, Balyoz davasında sanıklar hakkında verilen yakalama kararının kaldırılmasını eleştirdi. Balbay, "Bu devletin ordusunun komutanları 'darbeye eksik teşebbüs' ederken, Balbay ve teğmenler darbeye tam teşebbüste mi bulunacak? Bizim dışarıda yasımızı tutanlar kimseyle pazarlık etmediği için mi burada tutukluyuz?" dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nden görülen davada tutuklu sanıklardan Gazeteci Mustafa Balbay, yargılamanın ikinci yılına girdiğini belirterek yargılama yükünün de arttığını savundu. Balbay, Balyoz davasının sanıkları için yakalama kararının İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kaldırılmasıyla ilgili olarak, "Bu devletin ordusunun komutanları 'darbeye eksik teşebbüs' ederken, Balbay ve teğmenler darbeye tam teşebbüste mi bulunacak? Bizim dışarıda yasımızı tutanlar kimseyle pazarlık etmediği için mi burada tutukluyuz?" eleştirisinde bulundu.

Balyoz davasının bir numaralı sanığı Çetin Doğan'ın yazdığı kitabı kendilerine imzalayarak gönderdiğini de anlatan Balbay, kendilerine hala bir daktilo dahi verilmediğini söyledi. Balbay, "70 yıl önce Nazım Hikmet'e cezaevinde daktilo verilmiş. Ancak bize verilmiyor. Yazı yazmaktan sağ elimi kullanamaz hale geldim. Ancak bu imkansızlıklar nedeniyle sol elimi de kullanmaya başladım. Cezaevinde tecrit altındayız. Diğer koğuşlarla görüşümüze de izin verilmiyor." dedi. Mahkemeyi her zamankinden daha sert eleştirdiği görülen Balbay, "Şu anda beni ne kadar ciddiye alacaksınız bilemem. Biz kurbanlık koyun değiliz. Adnan Menderes 9 ay 20 günde yargılandı. Deniz Gezmiş 15 ayda yargılandı." ifadelerini kullandı. Balbay, bugüne kadar hiçbir taleplerine cevap vermediğini öne sürdüğü heyet için, "Artık '13. Ağır Ceza Mahkemesi' değil, '13. Sağır Ceza Mahkemesi' diyeceğim." şeklinde konuştu.

Davanın tutuklu sanıklarından Hasan Ataman Yıldırım ise, internet andıcı soruşturması nedeniyle ifadeye çağırıldığını ancak sağlık raporu almadığını belirterek, istendiğinde giderek ifade verebileceğini söyledi.

Tutuklu sanık Emcet Olcaytu da, üye hakimler Sedat Sami Haşıloğlu ile Hasan Hüseyin Özese'nin davadan çekilmesini talep etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile