Balcalı Hastanesi Yenileniyor

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi‘nin Acil Servisi‘ndeki tadilat çalışmaları sürüyor.

Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu, yaptığı açıklamada, Balcalı Hastanesi‘nin bir marka olduğunu belirterek, "Hastanemiz sağlık sektörünün gelişmesinde ön ayak olmuştur. Balcalı Hastanesi döner sermayesinin Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı‘nın özel desteklerine ihtiyacı yoktur. Acil servis tadilatını planladığımızdan bir-iki ay önce bitireceğiz. Hızımızı kesmeyeceğiz. Kardiyoloji ve göğüs hastalıkları ile yoğun bakım ünitelerinin tadilat çalışmalarını başlatacağız" dedi.

Hastanenin bölgeye yaptığı hizmetlerden gurur duyduklarını ifade eden Akınoğlu, "Balcalı, bin 200 yatak kapasitesiyle, bir çok hastanenin toplamından daha büyük bir hastane olma özelliğine sahiptir. Organ ve kemik iliği nakli merkezleri için çalışmalara başladık. Bir kaç yıl gibi kısa bir sürede, bu bölgeden hiç kimse tedavisini sürdürmek için şehir dışı veya yurt dışına çıkmayacak" diye konuştu. Irak, Suriye ve İran gibi komşu ülkelerden çok sayıda hastanın ve yeni uygulamaları öğrenmek isteyen hekimlerin Balcalı Hastanesi‘ne geldiğini hatırlatan Akınoğlu, "Bu da hastanemize olan güvenden kaynaklanıyor. Hiç bir zaman hasta ayrımı yapmıyoruz. Özel hastanede ameliyat olup, daha sonra durumu kötüye gidince buraya sevk edilen hastaları bile kabul ediyor, ‘Başka yerde ameliyat oldun. Sorumluluğun bize ait değil‘ demiyoruz. En ölümcül hastalığın pençesinde olan hastaları bile kabul ediyor, iyileştirmek için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz" dedi.

Akınoğlu, ucuz, ekonomik ve kaliteli sağlık hizmetleri sunmayı hedeflediklerini belirterek, "Hastane Oteli Projesi‘ni hayata geçiriyoruz. Kapalı otopark olarak yapılan yeri dış cephesi bitme noktasında. 2 katını hastane oteli ve bir katını da döner sermaye işletmesine vereceğiz. Şefkat Evi yine ücretsiz olacak" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile