Balçiçek İlter'i çileden çıkaran kavga

Gazeteci-yazar Nuh Gönültaş ile tarihçi Orhan Çekiç öyle bir tartışmaya girdi ki program süresi ikiliye az geldi. Habertürk ekranlarında yayınlanan Karşıt Görüş'e katılan tarihçi Yrd.Doç.Dr. Orhan Çekiç, Balçiçek İlter'i çileden çıkardı.

Program boyunca hemen hemen her konuda bütün konuklarla tartışma içerisine giren Orhan Çekiç’e, Balçiçek İlter defalarca müdahale etmesine rağmen Çekiç bildiğinden şaşmadı.

Habertürk ekranlarında yayınlanan Karşıt Görüş’ün dün akşam ki konukları Bugün Gazetesi yazarı Nuh Gönültaş, Taraf Gazetesi yazarı Ayşe Hür, Prof.Dr. Anıl Çeçen ve yazar Erdoğan Aydın’dı. Balçiçek İler’in modere ettiği programda Hatip Dicle’nin milletvekilliğinin YSK tarafından veto edilmesi mercek altına alındı. YSK’nın Hatip Dicle vetosu ile başlayan tartışma konuları, Dersim isyanına, dersim isyanından yeni Osmanlı tartışmalarına, Yeni Osmanlı’dan da Atatürk devrimlerine kadar uzadı.

Programın sonlarına doğru Nuh Gönültaş ile tarihçi Orhan Çekiç arasında devrim tartışması yaşandı. Osmanlı Devletinden sonra kurulan Türkiye Cumhuriyetinde yapılan bazı devrimleri eleştiren Nuh Gönültaş’a tarihçi Orhan Çekiç sert çıktı. İkili arasında ki polemik bitmek bilmeyince , Balçiçek İlter programı bitirmek istedi. Hem Nuh Gönültaş, hem de Orhan Çekiç daha söyleyecek çok şeyleri olduğunu söyleyince Balçiçek İlter “Benim sabah kadar vaktim yok. Bana da vermezler bu ekranı.” dedi.

İkili arasında ki polemik devam edince Balçiçek İlter programı kapamak zorunda kaldı. Kapanış konuşmasını yapan Balçiçek İlter’e Gönültaş ve Çekiç tepki gösterdi. Balçiçek İlter ise süresi olmadığını ifade ederek “Söyledim size. Bana bir dakikayı vermiyorlar. Çıkmak lazım müdahale etmeyin lütfen.” dedi.

Balçiçek İlter’in programa veda etmesine rağmen, Nuh Gönültaş ve Orhan Çekiç arasında ki polemikte devam etti.

BEYAZ GAZETE


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile