Balçova'da Cumhuriyet Gelenegi Bozulmadi

Balçova'da Cumhuriyet Gelenegi Bozulmadi

Balçova Belediyesinin düzenledigi Cumhuriyet Bayrami kortejinde binlerce vatandas marslar söyleyerek kilometrelerce yürüdü. Muhtesem yürüyüsün ardindan Gurup Gündogarken ve Anil Yülek’in verdigi konserde Balçovalilar, cumhuriyet coskusunu doyasiya yasadi.

Balçova’da ulusal bayramlarin coskuyla kutlanmasi gelenegi 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami’nin 99. yilinda da bozulmadi. Balçova Belediyesi tarafindan düzenlenen korteje binlerce Balçovali vatandas katildi.

Ata ve Sakarya Caddeleri boyunca 190 metre uzunluktaki Türk bayragi ve Atatürk posterini tasiyan vatandaslar, bir yandan da marslar söyledi.

Korteji balkonlarindan izleyenler de Balçova Belediye Baskani Fatma Çalkaya’nin öncülük ettigi korteji alkis ve çiçeklerle selamladi. Izmir Ekonomi Üniversitesine kadar yürüyen vatandaslar burada da Gurup Gündogarken ve Anil Yülek’in verdigi konser ile cumhuriyet coskusunu doyasiya yasadi. Konserin sonunda sanatçilar ile birlikte sahneye çikarak Balçovalilarin bayramini kutlayan ve Onuncu Yil Marsi’ni söyleyen Baskan Fatma Çalkaya, “Bugünü sadece kutlamakla kalmayacagiz. Cumhuriyeti yasayacagiz ve yasatmaya devam edecegiz. Cumhuriyeti çocuklarimiza daha güçlü bir sekilde emanet edecegiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile