Balik Av Sezonu Aliaga'da Balik Ekmek Senligi Ile Kutlandi

Balik Av Sezonu Aliaga'da Balik Ekmek Senligi Ile Kutlandi

Izmir’in Aliaga ilçesinde geçtigimiz cuma günü baslayan 2023-2024 balik av sezonu, düzenlenen balik ekmek senligi ile kutlandi.

2023-2024 balik av sezonunun geçtigimiz cuma günü baslamasi dolayisiyla Aliaga Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ile IMEAK Deniz Ticaret Odasi Aliaga Subesi’nin destekleriyle Aliaga S.S. Su Ürünleri Kooperatifi’nin ev sahipliginde düzenlenen senlikte katilimcilara ücretsiz balik ekmek ikrami yapildi. Balikçi barinaginda ikincisi düzenlenen etkinlige Aliaga Kaymakami Zekeriya Güney, Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, Aliaga Ilçe Jandarma Komutani Yüzbasi Yusuf Can Gökgöz, Ilçe Emniyet Müdürü Mustafa Ömür Avci, Aliaga Sahil Güvenlik TCSG 30 Bot Komutani Yüzbasi Çagri Gültekin, Ilçe Saglik Müdürü Dr. Özkan Orhun, Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Mazlum Selim Aksakal, Deniz Ticaret Odasi Aliaga Subesi Baskan Yardimcisi Ufuk Yildirim, Aliaga Ticaret Odasi Baskani Ömer Ertürk, S.S. Su Ürünleri Kooperatifi Baskani Hakan Sengül, Aliaga Esnaf ve Sanatkarlar Odasi, Aliaga Amatör Balikçilar ve Deniz Sporlari Dernegi Baskani Naci Biçer, siyasi parti yöneticileri, balikçilar ve vatandaslar katildi.

Etkinligin açilis konusmasini yapan Aliaga S.S. Su Ürünleri Kooperatifi Baskani Hakan Sengül, “Rizkini denizden çikaran balikçi kardeslerime bol kazançli, bereketli bir yil olmasini diliyorum” dedi.

Balikçilarin bereketli bir avlanma sezonu geçirmesini dileyen Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, “Rizkini denizden alan, denizden çikaran balikçilarimizi saygiyla, sevgiyle, muhabbetle selamliyorum. Yurt genelinde oldugu gibi Aliaga’mizda da balik av dönemi basladi.

Tüm balikçilarimiz için vira Bismillah” dedi.



“Tüm balikçilarimizin bereketli bir yil geçirmelerini diliyorum”

Aliaga Kaymakami Zekeriya Güney ise yaptigi konusmada sunlari söyledi:

“1 Eylül itibariyla denizlerde av yasagi sona erdi ve rizkini denizlerden çikaran balikçilarimiz, denizlere açilarak avlanmaya basladi.

Geleneksel hale gelen ve bu yil ikincisi yapilan balik ekmek festivalinin önümüzdeki yillarda da devam edecegine inaniyorum. Balik ekmek festivalinde asil olan tüm hemserilerimizle birlikte güzel bir ortam yakalayabilmekti. Tüm balikçilarimizin bol ve bereketli bir yil geçirmelerini diliyorum.”

Halk oyunlari festivale renk katti

Programda katilimcilara ücretsiz balik ekmek ikramlari yapilirken, balikçi teknelerinin deniz temizliginin önemine vurgu yapan pankartlarla yaptigi geçis begeni topladi. Programin devaminda zeybek ve horon ekiplerinin gösterileri de festivale renk katti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile