Balik Avi Sezonu Ile Birlikte Girgir Teknelerinde Denetimler De Basladi

Balik Avi Sezonu Ile Birlikte Girgir Teknelerinde Denetimler De Basladi

Aydin’in Didim ilçesinde girgir tekneleri denetlendi, yakalanan baliklarin boy ölçümleri yapildi. Balik avlama sezonu boyunca sok denetimlerin devam edecegini belirten yetkililer tüm balikçilarin kurallara uymasini istediler.



Balik av sezonunun açilmasiyla birlikte denizde hareketlilik de basladi.

Bu çerçevede harekete geçen Didim Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü Su Ürünleri Kontrol ekibi koordineli olarak Didim’de bulunan karaya çikis noktalarinda denetim gerçeklestirdi. Altinkum ve Tasburun Balikçi Barinagi’nda gerçeklestirilen denetimlerde girgir teknelerinde belge ve ürün kontrolleri yapilarak balikçilara ticari amaçli su ürünlerini düzenleyen teblig hakkinda bilgilendirmeler yapildi. Yakalanan baliklarin boy ölçümlerinin de yapildigi denetimlerde eksik ve kusuru bulunanlar uyarildi.

Didim Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü’nden yapilan açiklamada “Ilçe Müdürlügümüz Su Ürünleri Kontrol ekibimizce Altinkum ve Tasburun Balikçi Barinagi’nda sabaha karsi gerçeklestirdigimiz denetimde girgir teknelerinde belge ve ürün kontrolü gerçeklestirildi.

5/1 numarali ticari amaçli su ürünlerini düzenleyen teblig hakkinda bilgilendirmeler yaptik. Kontroller sezon boyunca devam edecek" denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile