Balik Bollasinca Fiyatlar 50 TL'ye Geriledi

Balik Bollasinca Fiyatlar 50 TL'ye Geriledi

Zonguldak’in Eregli ilçesinde baligin bollasmasi nedeniyle fiyatlar da geri gelmeye basladi. Eylül basinda 70-100 TL arasinda satilan palamudun fiyati simdilerde 50 TL’ye kadar düstü.

Kdz. Eregli ilçesinden denize açilan balikçi tekneleri bu hafta daha fazla balikla geri döndü. Tezgahlarda baligin bollasmasi ve çesidinin artmasi fiyatlarda da gerilemeye yol açti. Ilk hafta tezgahlarda 70-100 TL arasinda satisa sunulan palamut 50, mezgit ve istavrit 70 TL’den satiliyor.

Balikçi esnafi bu sezon baligin bol olacagini belirterek fiyatlarin da asagi inecegini belirtti.

Geçen seneki satilan baliklarin toplamini yaklasik bir hafta içerisinde satacaklarini söyleyen balikçi esnafindan Senol Sönmez, vatandaslarin baliga doyacagini ifade etti.

Sönmez konusmasinda, “Bu sene daha önceki senelere göre görülmemis bir sekilde bir bolluk bekliyoruz. Karadeniz’e ve Türkiye’ye yetecek kadar palamut çikacak. Geçen seneki satilan baliklarin toplamini yaklasik bir hafta içerisinde satacagiz. Bu sene sogutucusu olanlara, konserve yapmak isteyenler için hazirlikli olmalarini tavsiye ederim. Baliklarin fiyatlari 10 gün içerisinde çok uygun fiyatlara düsecek. Vatandaslarin ilerleyen dönemler için stok yaparlarsa onlar için çok iyi olacagini düsünüyorum” dedi.

Geçen yila göre bu yil sezon basindan itibaren daha iri balik çiktigini ifade eden balikçi esnafindan Adem Çetin, bir palamudun ortalama 700-800 gram geldigini söyledi.

Çetin konusmasinda su sözlere yer verdi:

“Geçen seneye oranla baslangiç olarak hem güzel hem de iri olarak çikmaya basladi.

Geçen sene ilk çikan baliklar 250-300 gram gelirken su an da 700-800 gram arasinda geliyor ama ilerleyen günlerde insallah biraz daha bollasacak.”

Baligin bollasmasi ile birlikte fiyatlarin gerilemeye basladigini belirten Volkan Demirel, balik ne kadar ucuz olursa o kadar çok satis yaptiklarini vurguladi. Demirel açiklamasinda “Palamut geçen seneye göre bu sene gayet güzel. Su anda iyi basladik. Geçen sene bu kadar palamudu kesinlikle tezgahimiza koyamadik. Su anda göründügü gibi tezgahimizin hepsini palamut ile doldurduk. Allah’in izni ile insallah güzel olacak. Tabi boy farkina göre, tekne tutumuna göre uzatma baligi, ag baligi, girgir baligi ve olta baligi hepsinde fiyatlar degisiyor. Su anda sattigimiz balik uzatma baligi, olta baligi çok azinlikta geldigi için çok daha degerli olta baligi bizim tezgahlarimiza çok az gelir. Havalarin sicak olmasi en önemli etken sular sogudugunda hem balik daha da lezzetlenecek, daha da büyüyecek, daha da fiyat düsecek. Biz de ucuz balik satalim herkes balik yesin biz bunu istiyoruz ama günün sartlari buna el vermiyor” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile