Balıkçı Gemilerine Hijyen Denetimi

Balıkçı Gemilerine Hijyen Denetimi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İzmir İ Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, İzmir’in Foça İlçesinde faaliyet gösteren balıkçı gemilerinde hijyen denetimi yaptı.

12 Metreden büyük endüstriyel balıkçılık yapan tekneleri kapsayan denetimlerde, tekne sahipleri ve kaptanları; “Su Ürünleri Alanında Faaliyet Gösteren Gemilere İlişkin Hijyen Kuralları Yönetmeliği ' konusunda bilgilendirilerek, eksikliklerin giderilmesi konusunda uyarıldı. Hijyen kurallarına aykırı bir durumla karşılaşılmayan denetimlerde, su ürünlerinin elde edilmesinden ilk satışa sunulmasına kadar olan süreçte, su ürünleri avcılığı veya yetiştiriciliği yapan balıkçı gemilerin hijyen kurallarına uygun olup olmadığı kontrol edildi.

Taze su ürünlerini 24 saatten fazla depolayacak balıkçı gemilerinin, asgari hijyen şartlarına ve balıkçı gemilerinin özelliklerine göre faaliyetleri sırasında uyması gereken hijyen kurallarına uygun olup olmadığı da incelendi.

İnceleme yapan heyette yer alan Foça Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nde görevli Devrim Oralkan, “Yönetmeliğe uygun çalışma yapılıp yapılmadığı konusunda hem uyarı, hem denetim yapıyoruz. Konu detaylı bir konu. Balık ağlarının boşaltıldığı yerlerin korozyonundan, balık kasalarının yapısına, yaşam mahallerinin temizliğinden, ilaçlama yoluyla gemideki böcek gibi haşerata karşı yapılan mücadeleye kadar ayrıntılar içeriyor. Hali hazırda İzmir bölgesinde balıkçılık yapan bütün tekneleri bu denetime tabi tutuyoruz. Birincil amacımız, bilgilendirmek, yapılması gerekenleri hatırlatmak. Ancak şartları çok kötü durumda olanlara cezai işlem de uyguluyoruz. Hedefimiz halkımızın sağlıklı koşullarda üretilmiş balık yemesini sağlamak” dedi.

Denetimlerin yıl boyunca sürdürüleceği bildirildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile