Balikçi Kenan'dan Imamoglu'na Dikkat Çeken Afisli Tepki

Balikçi Kenan'dan Imamoglu'na Dikkat Çeken Afisli Tepki

Türkiye Deniz Canlilari Müzesi kurucusu Balikçi Kenan Balci, IBB Baskani Ekrem Imamoglu tarafindan arsalarina el konuldugunu ileri sürerek, dükkaninin tamamina afisler asip tepki gösterdi. En dikkat çeken afisi ‘Tam yol ileri, Ekrem Imamoglu esnafi ezip geçiyor imdat’ olan Balci, “Cumhurbaskani Erdogan sevdalisi oldugumuz için bu zulümleri yasiyoruz. Imdat diyorum, imdat” dedi.

Yüzlerce çesit mumyalanmis balik ile Türkiye Deniz Canlilari Müzesi olarak vatandaslara ücretsiz hizmet veren Balikçi Kenan adiyla bilinen Kenan Balci, Istanbul Büyüksehir Belediye(IBB) Baskani Ekrem Imamoglu tarafindan tapulu arsalarina el konulup belediyeye verildigini ileri sürdü. Daha önce müze alani kaldirilip Yasam Vadisi’ne katilan Balikçi Kenan Balci, simdi ise dükkaninin 700 metrekarelik tapulu otopark alaninin ederinin çok altinda bir fiyat ile belediye tarafindan alinmaya çalisildigini söyledi.

IBB Baskani Imamoglu’na destek vermedigi için kendisinin zarara ugratildigini ileri süren Balci, yetkililerden yardim bekledigini söyledi.



"Böyle bir zulüm görülmemistir"

Konuyla ilgili konusan Balikçi Kenan Balci, Imamoglu’nun kendisine zulüm yaptigini söyleyerek, “ Bir balikçiya bir esnafa bu kadar zulüm olur mu? Kavakli’daki dükkanimizin önünü gasp etti, Türkiye Deniz Canlilari Müzesi’ni yikti yok etti. Müzenin bulundugu alana çöktü. Arazimize getirdi barakalari koydu, bizi Balikçi Kenan’i ezdikçe eziyor. Balik sattigimiz yerin ruhsati iptal olur mu ? El arabasina kulübeye ruhsat veren Imamoglu, Balikçi Kenan tesislerinin ruhsatini iptal ediyor. Balikçi Kenan tesislerinde mevsimimde 20-25 adam çalisiyor. Böyle bir zulüm görülmemistir. Türkiye Deniz Canlilari Müzesi’ni kurmusuz 50 senedir müzemizde halkimiza ücretsiz hizmet ediyoruz” dedi.



“Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan sevdalisi oldugumuz için bu zulümleri yasiyoruz”

Dükkanin önündeki Anadolu Caddesi’nin kendi tapulu mali oldugunu söyleyen Balci, “10 sene önce bu caddeyi halkimizin kullanima vermisiz. Su anda da isletmemize ait otoparki, metrekaresi 150 bin lira olan otoparki bin 500 liraya gasp ediyor. Müdürlere bilirkisilere baski yapiyor. Bunu neden yapiyor ben kimseye zarar vermedim karincayi incitmemisim. Bu zulümleri yapmasinin sebebi istediklerini yapmamis olmamiz. Istediklerini vermemis olmamiz. Görüyorsunuz kuleler boyunda paralar biz buna alet olup vermedik diye. Balikçi Kenan bir esnaf, fabrikatör degil. Bastirdikça bastiriyor. Kolumuzu kanadimizi kirdi. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan sevdalisi oldugumuz için bu zulümleri yasiyoruz. Imdat diyorum, imdat. Su tesiste çalisan insanlari görün böyle bir ortam görülmemistir. Taleplerini yerine getirmedigimiz için vurdukça vuruyor” diye konustu.

Sosyal medyada ‘devletin arazisine is yapiyor’ iddialarina da cevap veren Balci, “Türkiye Cumhuriyeti tapusudur. Bizim kendi tapularimiz burada. 2 tapumuza el koymustur. Kulübenin oldugu bir yere ruhsat veren Ekrem Imamoglu, Beylikdüzü merkezinde Anadolu Caddesi’nde bulunan yerimizi sindire sindire yavas yavas yok etmeye çalisiyor. Nedeni ise AK Parti gönüllüsü oldugumuz için bizden talep ettiklerini vermedigimiz için. Halkimiza imdat diyorum, Türkiye’ye imdat diyorum. Türkiye Cumhuriyeti tapusuna yok diyorlar devlet arazisine çöktü diyorlar” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile