Balikçilar 'Vira Bismillah' Dedi

Balikçilar 'Vira Bismillah' Dedi

Balik sezonunun baslamasi ile birlikte Düzceli balikçilar Karadeniz’e açilarak “vira bismillah” dedi.

15 Nisan itibari ile sona eren Balik avlanma sezonu 1 Eylül itibari ile yeniden baslayacak olmasi sebebi ile Düzce’nin Karadeniz’e açilan kapisi Akçakoca’da balikçilar törenle denize açildi. Düzce Valisi Selçuk Aslan, Milletvekili Ercan Öztürk ile birlikte birçok protokol üyesinin de katildigi su ürünleri av sezonu açilis töreninde katilimcilara balik ekmek dagitildi. Sezonun hayirli olmasini dileyen Milletvekili Öztürk, "Bende sezonun hayirli olmasini diliyorum. Allah kazasiz belasiz bol bereketli bir sezon geçirmesini saglasin insallah. Geleneksel kiyi balikçiliginin Akçakoca’da gelistirilmesi için hep beraber el ele birlikte basaracagiz” ifadelerini kullandi.

“Sofralarimiz senlenecek”

Balikçilik sezonun hayirli olmasini dileyen Düzce Valisi Selçuk Aslan, “ 15 Nisan’da baslayan su ürünleri avlanma yasagi 1 Eylül itibari ile büyük bir cosku ile basliyor. Sofralarimiz senlenecek ve bereketli olacak. Heyecan ile mutluluk ile denizlerde ki bereketin önce tezgahlara sonra sofralarimiza yansimasini bekliyoruz” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan horon gösterileri yapildi. Düzce Valisi Selçuk Aslan, minik Asaf Yigit ile horon oynamasinin ardindan dualarla balikçilar Karadeniz’e açildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile