Balikçilik Faaliyetlerinde Stok Degerlendirme Uygulamalari Semineri Trabzon'da Yapildi

Tarim ve Orman Bakanligi Tarimsal Arastirmalar ve Politikalar Genel Müdürlügü (TAGEM) koordinesinde yürütülen Balikçilik Faaliyetlerinde Stok Degerlendirme Uygulamalari (IFISH) projesi kapsaminda "Veri Toplama Süreci, AB Ortak Balikçilik Politikasi ve Türkiye'nin uyumlastirilmasinda AB Stok Degerlendirmesi ve Yönetimi" semineri Trabzon'da yapildi.

Valilikten yapilan açiklamaya göre, kentteki bir otelde düzenlenen seminerlerin açilis toplantisi, Trabzon Valisi Ismail Ustaoglu, TAGEM Genel Müdür Yardimcisi Ilhan Aydin, Tarim ve Orman Il Müdürü Cahit Gülbay, Enstitü Müdürü Ercan Küçük ve akademisyenlerin katilimiyla gerçeklestirildi.

Vali Ustaoglu, burada yaptigi konusmada, deniz arastirmalarinin, yüksek maliyeti nedeniyle kamu marifetiyle yürütülmek durumunda olduguna dikkati çekerek, bu durumun uluslararasi yükümlülükler, balik stoklarinin izlenmesi programlari ile uzun süreli izleme projelerinin Tarim ve Orman Bakanliginin bünyesinde yapilmasini zorunlu kildigini ifade etti.

Balikçilikta sürdürülebilirligin önemli bir konu oldugunu vurgulayan Ustaoglu, dogal kaynaklarin sürdürülebilirliginin saglanmasi halinde balik avciliginin sosyo-ekonomik devamliliginin önünün de açilmis olacagini belirtti.

Programda, açilis konusmalarinin ardindan akademisyenler tarafindan sunum ve konusmalar gerçeklestirildi.

Proje kapsaminda bogaz geçislerinde balik stoklarinin izlenmesiyle elde edilen verilerin islenerek, bir ekosistem modeli olusturulmasi, bununla birlikte balik büyüklükleri, balik tür çesitliligi, sürü olusumlari, stok degerlendirmeleri, meteorolojik ve fiziko kimyasal verilerle baliklarin davranislarinin izlenmesinin amaçlandigi kaydedildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile