Balıkçılıkta Trol ve Gırgırla Av Sezonunun Kapanması

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, trol ve gırgırla av yasağının başlamasına ilişkin, "Son yıllardaki en verimli sezonu geçirdik" dedi.

Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, av yasağının başladığını, yeni sezonun başlangıcına kadar teknelerin bakıma alınacağını söyledi.

Küçük tekne sahiplerinin mayısa kadar avlanmaya devam edebileceğini belirten Karakaş, amatör balıkçılığın devam edeceğini dile getirdi.
Sezon içerisinde balık fiyatlarındaki dalgalanmayı değerlendiren Karakaş, şunları söyledi:
"Özellikle barbun ve mezgit balığında bir yükselme oldu. Bunun sebebi de çeşit balığının çıkmamasıdır. Diğer balık türlerinde herhangi bir yükselme olmadı. Hamsinin balık fiyatlarında etkisi yüksek oldu. Hamsi çok çıkarsa diğer balıkların piyasası düşüyor. Az çıkarsa diğer balıkların piyasası yükseliyor. Tabi bu fiyatlardaki artış ve düşüş arz talebe bağlı olarak da değişti. Bu yıl tezgahlara, yerel halka ve diğer işletmelere yeterli balık oldu. Son yıllardaki en verimli sezonu geçirdik."
Akçakoca'da balıkçılık yapan Alaattin Özer de trol avcılığı yapan balıkçıların sezonu iyi geçirdiğini belirterek, "Her şeyin bir zamanı var. Sezonun kapanması lazım. Çünkü balığın da toparlanması lazım. Biz de burada sezonun kapanmasıyla birlikte ağlarımızı tamir ediyoruz" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile