Balikesir 23 Nisan'i Büyük Coskuyla Kutlayacak

Balikesir 23 Nisan'i Büyük Coskuyla Kutlayacak

Balikesir Büyüksehir Belediyesi, 20 ilçe belediyesi ile bir arada 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni büyük bir cosku ve heyecanla kutlamaya hazirlaniyor. Baskan Ahmet Akin’in talimatiyla 23 Nisan’da Balikesir’de toplu ulasim ücretsiz olacak.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarina armagan ettigi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami, Balikesir Büyüksehir Belediyesi’nin 20 ilçe belediyesi ile bir arada gerçeklestirecegi cosku dolu etkinliklerle kutlanacak. Sehir merkezinde Atatürk Parki ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yasam Kompleksi’nde (Asuva Parki) kurulacak olan Çocuk Sahnesi ile çocuklar unutamayacaklari bir 23 Nisan coskusu yasayacak. Balikesir Büyüksehir Belediyesi istiraki Balikesir Toplu Tasima AS’ye ait toplu tasima araçlarinda ve Bandirma sehir içi otobüslerinde 23 Nisan’da ulasim ücretsiz olacak.

Çocuk sahnesi Atatürk Parki’nda

Atatürk Parki’nda 23 Nisan Cuma günü, saat 14.00’te baslayacak Çocuk Sahnesi’nde sirasiyla halk oyunlari gösterisi, masal karakterleri esliginde interaktif animasyon, ritim sov, illüzyon gösterisi, palyaço animasyon, evet-hayir yarismalari, Aileler Yarisiyor yarismasi, maskotlarin dansi, illüzyon gösterisi, Yildirim Sov ile Anneler ve Çocuklarin Dansi, Balikesir Büyüksehir Belediyesi Çocuk Korosu Konseri yer aliyor. Atatürk Parki’ndaki etkinlikler gün boyu sürecek.

Hem eglenecek hem ögrenecekler

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yasam Kompleksi’ndeki etkinlikler ise saat 19.30’da Yildirim Sov ile baslayacak. Etkinlikler Bilnet Çocuk Korosu, Bilnet Gençlik Korosu, Gülsah-Baha Konseri, Yildirim Sov, Göksel Dogançay Konseri ile gece saatlerinde tamamlanacak. Balikesir’e 23 Nisan coskusu yasatacak etkinlikler ile çocuklar hem 23 Nisan’in tadini doyasiya çikaracak hem de ögrenerek farkindalik kazanacak.

Cosku sehre yayilacak

Sehir merkezinde iki noktada kurulacak Çocuk Sahnesi’nin yani sira, 23 Nisan Sali günü. saat 09.30’da Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Akin, Ali Suuri Ilkokulu ögrencilerini misafir edecek. 10.00’da Balikesir Valiligi tarafindan Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek program gerçeklesecek. Saat 11.00’de Karesi Atatürk Evi ziyareti yapilacak, 11.30’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nin 104. yili anisina Kuva-yi Milliye Parki’na zeytin agaci dikilecek, 12.00’de kortej yürüyüsü gerçeklestirilecek. Kuva-yi Milliye Meydani’ndan baslayacak kortej, Vasif Çinar Caddesi, Gar Meydani, Milli Kuvvetler Caddesi, Anafartalar Caddesi, Kizilay Caddesi ile devam edip Atatürk Parki’nda sona erecek.

Baskan Akin’dan davet

23 Nisan coskusunu paylasmak için çagrida bulunan Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Akin, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarina armagan ettigi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni Balikesir’imizde büyük bir coskuyla kutlamaya hazirlaniyoruz. Gelecegimizi emanet edecegimiz kiymetli çocuklarimizin keyifli bir gün geçirmeleri için düzenleyecegimiz etkinlige tüm çocuklarimizi bekliyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin kurulusunun 104’üncü yil dönümünde, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kahramanlarimizin minnet ve saygiyla aniyor; gelecegimizi emanet ettigimiz tüm çocuklarimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni kutluyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile