Balikesir Büyüksehir Çatilara Kurdugu Günes Panelleri Ile 6 Milyon Liralik Enerji Üretecek

Balikesir Büyüksehir Çatilara Kurdugu Günes Panelleri Ile 6 Milyon Liralik Enerji Üretecek

Balikesir Büyüksehir Belediyesi, Çayirhisar yerleskesindeki ek hizmet binalarinin çatisina kurdugu günes enerji santralini devreye aldi. 10 bin metrekarelik çatiya kurulan günes enerji panelleri ile 6 milyon liralik enerji üretilecek.

Çevreci yatirimlariyla Türkiye’ye örnek olmaya devam eden Balikesir Büyüksehir Belediyesi, yenilenebilir enerji kaynaklariyla enerji üretiminde sürdürülebilirligi artiriyor. Fen Isleri, Yol Yapim, Bakim ve Onarim ile Kent Estetigi dairelerinin bulundugu yaklasik 10 bin metrekarelik Bigadiç yolu üzerindeki Çayirhisar yerleskesine 1 MW DC gücünde günes enerji santrali kuruldu. Santral sayesinde hizmet binasinin ihtiyaç duydugu enerji karsilanirken, diger yandan da belediye bütçesine katki saglanacak.

5 bin 600 agaç kurtarilacak

Yillik 1 milyon 200 bin kilovatsaat üretim ile ortalama 800 hanenin elektrik tüketimine es deger elektrik üretecek olan günes enerji panelleri ile yillik yaklasik 6 milyon liralik enerji üretilerek, tasarruf saglanmasi planlaniyor. Yilda 5 bin 600 agaci kurtararak çevre için pozitif bir deger olusturacak günes enerji santrali, Balikesir’in karbon nötr olma hedefine de katki saglayacak ve 1,5 ton karbon salimini engelleyecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile