Balikesir Büyüksehir Ekipleri 7/24 Kar Mesaisinde

Balikesir Büyüksehir Ekipleri 7/24 Kar Mesaisinde

Balikesir Büyüksehir Belediyesi, hafta sonundan bu yana etkili olan kar yagisi nedeniyle teyakkuza geçti. Afet Koordinasyon Merkezi’nin koordinesinde yürütülen çalismalar kapsaminda ekipler, kar ve buzlanma riskine karsi sürücüler ve yayalarin sikinti yasamamasi için 7/24 mesai yapiyor.



Balikesir Büyüksehir Belediyesi, özellikle hafta sonundan bu yana etkili olan kar yagisinin getirdigi olumsuzluklarla etkin bir sekilde mücadele etmeye devam ediyor. Yogun kar yagisi öncesinde ana arterler ve gerekli görülen yerlerde tuzlama çalismalari gerçeklestiren Büyüksehir Belediyesi, kar yagisinin devam ettigi yerlerde tuzlama ve yol açma çalismalarini sürdürüyor. 700 ton stoku bulanan Büyüksehir Belediyesi, çalismalar kapsaminda yaklasik 300 ton tuz kullandi.

Ana arterler 7/24 izleniyor

Vatandaslarin; yogun kar yagisinin etkilerini olabildigince az hissetmesi adina çalismalarini tüm dinamikleriyle sistemli bir sekilde yapmaya özen gösteren Büyüksehir Belediyesi, bünyesinde bulunan Trafik Kontrol Merkezi’nden sehrin ana arterlerini, 22 noktadan kamerayla anlik 7 gün 24 saat görüntüleyerek ve müdahale ediyor. Kontrol Merkezi’nin kesif ekipleri, yollarda kar yigininin oldugu yerleri, özellikle buzlanmanin meydana geldigi yerleri belirleyerek Büyüksehir Belediyesi’ne bagli Balikesir Afet Koordinasyon Merkezi’ne (BAKOM) iletiyor. BAKOM araciligiyla ilgili birimler, bir acil duruma en kisa sürede müdahale ederek trafik sikisikligi, aksaklik veya hava muhalefetinden dolayi olusabilecek tüm sikintilari çözüme kavusturuyor.

Gizli buzlanma en hizli sekilde tespit ediliyor

Ulasim Koordinasyon ve Rayli Sistemler Dairesi Baskani Nurullah Erel, “Trafik Kontrol Merkezimizde kavsak ve yol takibi sirasinda özellikle yogun kar yagisina müteakiben gizli buzlanma riskini arastiriyoruz. Kavsak kollari içerisinde hizini kesen ve kavsak yaklasiminda duran araçlarin kayma yaptigini kontrollerini kaybettiginin kesfi buradan yapilarak BAKOM’a bilgi veriliyor. BAKOM koordinesinde ilgili birimlerimi ya da ilgili il müdürlüklerine bilgi verilerek tedbir alinmasi saglaniyor. Böylelikle kazalarin da önüne geçiyoruz. Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Yücel Yilmaz’in talimati dogrultusunda çalismalarimizi gerçeklestirerek Balikesir’de kari eziyet olmaktan çikarip, keyif haline getiriyoruz.” diye konustu.



Can dostlar unutulmuyor

Sokak hayvanlarinin zorlu kis sartlarinda daha çok yiyecek gereksinimi duymasi amaciyla 24 odak noktasinda mama ihtiyaçlarini karsilayan Büyüksehir Belediyesi, can dostlarin zorlu kis sartlarinda da bakimlarini gerçeklestirmeye devam ediyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile