Balikesir Büyüksehir, Yazilimci Gençler Yetistirecek

Balikesir Büyüksehir, Yazilimci Gençler Yetistirecek

Büyüksehir Belediyesi; Balikesir’de yasayan gençleri yazilim konusunda gelistirerek sehrine ve ülkesine fayda saglayacak nesiller yetistirmek amaciyla Sehir Arastirmalari ve Teknoloji Gelistirme Merkezi’nde dördüncü siniftan on ikinci sinifa kadar olan ögrencilere; robotik kodlama, kati modelleme, trafik parkur modeli, elektronik devre kitleri egitimleri verecek.



Balikesir Büyüksehir Belediyesi Sehir Arastirmalari ve Teknoloji Gelistirme Merkezi (NE10) tarafindan dördüncü siniftan on ikinci sinifa kadar ögrencilere; robotik kodlama, kati modelleme, trafik parkur modeli, elektronik devre kitleri egitimleri verilecek. NE10’un dört ana biriminden biri olan Genç Teknoloji Birimi tarafindan verilecek egitimler ile ilgili basvuru yapan 300’ün üzerinde çocuk ile aileleri Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz’in da katilimiyla gerçeklesen “Sehir Teknolojileri Programi”nda süreç ve verilecek egitimler hakkinda bilgilendirildi.

Programin açilis konusmasini yapan Sehir Arastirmalari ve Teknoloji Gelistirme Merkezi Müdürü Elif Binici, Türkiye’ye örnek olabilecek böyle bir kurumu sehre kazandirdigi için Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz’a tesekkür ederek programin içerigi hakkinda veli ve ögrencileri bilgilendirdi.

“Yazilim konusunda öncü gençler yetistirecegiz”

Güzel bir ise baslangiç yaptiklarini dile getiren Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz “Bizim bir derdimiz; Balikesir’e ve ülkemize faydali olmak isteyen insanlar yetistirmek. Kaliteli bir nesil yetistirmek ve yetistirdigimiz neslin öncelikle yasadigi sehre, etrafina daha sonrada dünyaya öncü olmasi. Türkiye’ye yazilim konusunda veya bu islerin yapilmasi konusunda öncü olacak gençler yetistirmek istiyoruz. Bütün ögrencilerimiz basarili olur bir limitimiz yok. En iyi 10 degil, basvuran çocuklarimiza sonuna kadar destek olacagiz. Gençlerimizi egitim hayatlari boyunca da eger istikbal vaat ediyorlarsa, sehir olarak tamamen destekleyecegiz. Büyüksehir, bir medeniyet projesi. Sehrin tamaminda ne varsa bunlarin hepsini toparlayip ülke katma degerinin üstünde neyimiz varsa lansmanini iyi yapip sahip çikmamiz lazim. Bu islerde en iyi olmalari için gerekli her türlü egitimi ve destegi saglayacagiz.” diye konustu.

3 boyutlu tasarim programlari ögrenecekler

Dersler baslamadan önce sinava giren çocuklar, sinav sonuçlarina göre kendilerine uygun olan siniflarda egitimlerine 19 Subat Cumartesi günü baslayacak. 14 hafta olacak egitimler; cumartesi ve pazar günleri 10’ar kisilik gruplar halinde bir buçuk saat sürecek. Derslerde konunun uzmanlari tarafindan ögrencilere; wood kitleri, mbot robotlari, makey makey setleri, redkit setleri, arduino proje setleri ve code.org uygulamasi kullanilarak egitimler verilecek. Bunlarin yani sira; thinkercad programi ile 3 boyutlu yazicilar kullanilarak 3 boyutlu tasarim programlari ögretilecek. Egitimler içeriginde; scratch, mblok, thinkercad programi, c, c# ve c++ programlama dilleri, phyton programlama dili kullanilacak.

14 haftanin ardindan önümüzdeki egitim-ögretim yilinda da yeni ögrenciler alinmaya devam edecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile