Balikesir'de Bahçivanlik Kursu'na Degisik Illerden 70 Kisi Katildi

Balikesir'de Bahçivanlik Kursu'na Degisik Illerden 70 Kisi Katildi

Burhaniye ilçesinde, Balikesir Çiftçi Egitim Merkezi’nde (BAÇEM) düzenlenen 4.Bahçivanlik Kursu yogun ilgi gördü. 5 günlük kursa çesitli ilerden ve meslek guruplarindan 70 kisi katildi.

Börezli Mahallesindeki Balikesir Çiftçi Egitim Merkezinde, sabahtan teorik egitim alan kursiyerlere, ögleden sonra arazide uygulamali egitim veriliyor. Kursun ikinci gününde araziye çikan kursiyerlere, toprak isleme ve gübreleme ile fidan ve fide dikimi konulari uygulamali olarak anlatildi. Degisik illerden gelen kursiyerler, faydali bilgiler elde ettiklerini anlatirken, egitmen Ziraat Yüksek Mühendisi Ugur Binbir de, kursiyerlerin kendi bahçelerine bakabilen insanlar olacagini kaydetti.

Kursiyerlerden Ziraat Mühendisi Didem Örer, “Izmir’den geliyorum. Dördüncüsü düzenlenen bahçivanlik kursuna katilmak istedim. Çünkü, Izmir de Karsiyaka Halk Egitim de Tibbi Aromatik Bitkiler Yetistiriciligi ögretmenligi yapiyorum. Burada, Türkiye’nin her yerinden insanlarla bulusuyoruz. Gerçekten nitelikli egitimler aliyoruz. Herkese tavsiye ederim” dedi.

Gida mühendisi Senem Kanbir de, “Ben Istanbul’dan geldim. Aslinda gida mühendisiyim. Ama, uzun zamandir toprakla ilgili bir seyler yapmak hayali içerisindeyim. Tabi bu hayali tek basina hiçbir sey bilmeden gerçeklestiremezdim. BAÇEM bu noktada bize çok güzel önderlik ediyor. Bizim gibi binlerce insana egitim veriyor. Bende o kursiyerlerden biriyim. Daha önce de, Tibbi Aromatik Bitki Kursunda yer aldim. Çok iyi geldi bu bilgiler bana. Bunun üzerine arazi arayisi içine girdim. Simdi bahçivanlik kursu aliyorum. Burada tarlada uygulamali olarak çok güzel her seyi anlatiyorlar. Fide nasil dikilir, tohum nasil ekilir, bunlarin hepsini ögretiyorlar. Çok memnunum. Herkesi buraya davet ediyorum” diye konustu.

Egitmen Ziraat Yüksek Mühendisi Ugur Binbir ise, “Bugün kursumuzun ikinci günü. Kursiyerlerimize sabahtan teorik egitim, ögleden sonra da sahada pratik egitim veriyoruz. Öncelikle bu gün biz onlara arazide fide dikiminin nasil yapilmasi gerektigini, dikim noktasinda nelere dikkat etmeleri gerektigini uygulamali olarak anlatiyoruz. Yarin ise daha baska konularda onlari egitmeye devam edecegiz. Insallah, egittigimiz kursiyerlerimizin, bahçivanlik konusunda kendi kendilerine yetebilen, kendi kendilerine bahçelerine bakabilen bireyler olmalarini istiyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile