Balıkesir'de Kutlu Doğum Coşkusu

Balıkesir'de Kutlu Doğum Coşkusu

Peygamber efendimiz Hz

Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.s) doğum günü olan 20 Nisan tarihi münasebetiyle 14-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Kutlu Doğum Haftası Balıkesir'de büyük coşku içinde kutlandı. Zağnos Paşa Camii'nde düzenlenen törenler renkli görüntülere sahne olurken vatandaşlar aileleriyle birlikte camiye akın etti.
İl Müftüsü Necdet Çetin'in açılışını yaptığı Kutlu Doğum kutlamalarında vatandaşlara binlerce gül hediye edilirken, kitap ve broşürler ile çocuklara da üzerinde, "Müslüman Müslüman'ın kardeşidir", "Peygamberimizi seviyorum" yazılı balonlar dağıtıldı. Balıkesir Karası Mehter Takımı'nın muhteşem bir konser verdiği Zağnos Paşa Camii'nin bahçesi adeta şölen yerine döndü. Havanın da güzel olması münasebetiyle Kutlu Doğum etkinlikleri için camiye akın eden vatandaşlar gün boyu süren kutlamalarla Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'i andı, dualar edildi. Mevlit ve ilahilerin okunduğu programda vatandaşlara kazanlar dolusu, lokma ve "Kutlu Doğum Aşı" ikram edildi. İl Müftülüğü ile birlikte çarşı esnafı ve vatandaşlar ile kurum ve kuruluşların katkısıyla yapılan Kutlu Doğum Aşı'nın dağıtımında büyük izdiham oldu. Çok sayıda kişi cemaat olup namaz kılarken bazı vatandaşlar da kazanların başında toplandı. Belediye zabıta memurları namaz sona ermeden pilav dağıtılmasına müsaade etmedi. Namazın ardından açılan kazanlara hücum eden vatandaşlar izdihama yol açtı. Erkeklere zabıtalar güçlükle zapt ederken bayanların bulunduğu bölümde de büyük bir izdiham yaşandı. Arada kalan çocuklar ezilme tehlikesi geçirdi. Nohutlu pilav, höşmerim tatlısı ve ayrandan oluşan kazanlar dolusu Kutlu Doğum Aşı 1 saat içinde tükendi.

KAN BAĞIŞLAYANA GÜL
Kutlu Doğum kutlamalarında Türk Kızılayı da kan topladı. Paşa Camii önüne konuşlandırılan seyyar kan aracında görevli Kan Merkezi ekibi gönüllü bağışında bulunmak isteyenlere yardımcı oldu. Önce form doldurup testten geçen vatandaşlardan sağlık durumları uygun olanların bağışları kabul edildi. Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali de Zağnos Paşa Camii'ndeki Kutlu Doğum etkinliklerine katıldı. Kızılay'ın kan bağışı standında görevlilerle görüşen Tekin Küçükali, kan bağışında bulunan vatandaşlara gül verip Kutlu Doğum haftalarını kutlarken yaptıkları bağıştan dolayı da teşekkür etti. Balıkesir'deki Kutlu Doğum kutlamaları İl Müftülüğü tarafından hazırlanan çeşitli etkinliklerle 20 Nisan tarihine kadar devam edecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile