Balikesir'de Ormanlari Komandolar Koruyor

Balikesir'de Ormanlari Komandolar Koruyor

Yaz aylarinda yangin tehlikesi bulunan orman alanlarinda Balikesir genelinde tüm tedbirler alindi. Mayis ayinin basinda toplanan Orman Yanginlari Ile Mücadele Komisyonu ayrintili olarak aldigi kararlarla yanginlara karsi alinacak önlemleri belirledi.

Orman Bölge Müdürlügü bütün personeli ve araçlariyla yangina karsi hazirliklarini tamamladi. Balikesir’de ilgili bütün kurumlarin orman yanginlarina karsi genis bir isbirligi içinde hazirliklarini tamamladigini belirten Vali Sildak; bu yaz sezonunda Ilde konuslu bulunan iki yangin söndürme helikopterine ilave olarak iki adet yangin söndürme uçaginin da Edremit’te hazir durumda bekletildigini ifade etti.

Orman Bölge Müdürlügüne ait arazöz, su ikmal araci, ilk müdahale araci, is makinesi, treyler ve gerekli bütün ekipmanin görev yerlerinde aktif halde bulundugunu söyleyen Sildak, hizmet alimi yapilanlarla birlikte sahada bin 283 yangin söndürme personelinin görev yaptigini, ayrica bin 496 yangin gönüllüsü vatandasimizin da egitim aldigini dile getirdi.

Konuyla ilgili bir yazili açiklama yapan Balikesir Valisi Hasan Sildak, Balikesir’in genis orman alanlarina sahip oldugunu, vatandaslarimizin da ormanlarin korunmasi ve yanginla mücadele konusunda duyarli olduklarini belirtti.

Ancak son günlerde özellikle tarim arazilerinde yangin olaylarinin siklikla yasandigina dikkat çeken Vali Sildak “Bazi tarlalarda çiftçilerimiz ekinlerini biçtikten sonra kalan anizi yakiyor. Bazen de tarla ve bahçelerde temizlik yapmak amaciyla ates yakiliyor. Bu tür davranislar maalesef hava sicakliginin yüksek oldugu bugünlerde son derece riskli. Tarladaki yangin, tarim arazilerinin ve ormanlik alanlarin yanmasina sebep olabiliyor. Bütün vatandaslarimizdan, yasak olan ve suç teskil eden bu tür hareketlerden uzak durmalarini bekliyoruz. Bu konularda duyurular yapiyor, denetimler gerçeklestiriyoruz. Bunun yani sira, kritik noktalarda, ormanlik alanlarimizin çevresinde denetimlerimizi arttirmis durumdayiz. Orman isletmeleri, milli parklar, tarim müdürlükleri, jandarma ve polis olarak kolluk birimleri yogun bir denetim çalismasi yürütüyor” dedi.

Geçen yaz döneminde oldugu gibi bu yil da jandarma komando birlikleri Körfez Bölgesindeki Kazdaglari ve Madra Daglarinin ormanlik alanlarda denetim gerçeklestiriyor. Edremit, Havran ve Burhaniye Ilçelerinde görevlendirilen komandolar ormanlarin çevresinde ve içinde çalismalarini sürdürüyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile